Днес е : Сряда, 8 Юли 2020

Тарлата в Русе тази година- все по- европейска, носеща все повече адреналин на посетителите

Публикация 14 Apr, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Традиционното за града събитие за поредна година вече ще бъзе зона без чалга и без твърд алкохол

  Каквито противоречиви и крайни коментари и твърдения да се правят, посещенията и коментарите след тях са доста красноречиви.

  Става въпрос за традиционната русенска тарла, която ще се проведе тази година на традиционното си място вече 115 години- от 18 април до 1 май в крайбрежната алея "Младост" в Парка на младежта. През цялата си история то е имало само две години прекъсване /2008 и 2009 г./ поради липса на организационен интерес. Тарлата е увековечена и в местния песенен свод - в селата от региона се пее "Залюля се Дана,/ долу на тарлата,/ на новите люлки,/ между два солдатя,/ Тодор и Маринчо...".

   И тази година този местен колорит се организира и провежда от Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите БСХР в Русе, обясни пред Акцент.БГ председателят му Красимир Иванчев.

  Това събитие, което от миналата година за първи път в България под мотото „Без чалга и твърд алкохол” показа, че веселието и адреналина са в основата му, а не нискоразрядна музика и гюрултия.  Проучване след приключване на инициативата, поръчано от БСХР показва, че пускането на по- модерна и съдържателна музика е довело и до промяна на профила на част от посетителите- увеличен е с близо 30 на сто броят на младите семейства с деца, които са предпочели именно това място за развлечение и почивка.

  Организацията и подготовката за тарлата е започнала от началото на годината, обяснява Иванчев. Затова вече не е изненада, че е едно от най-посещаваните събития на територията на общината, което освен че се самофинансира, носи не малко приходи и за местната хазна.

   Основен „виновник” това събитие да привлече само за две седмици близо 140  000 души от Русе и региона са атракционите.

  Добрата организация и големият интерес ще доведат отново   Брег денс. Атракционът е стационарен в Слънчев бряг и се разглобява, за да пропътува близо 300 км. за зарадва малки и големи, търсещи екстремни усещания.

   Задължително е и участието на Виенско колело, което тази година ще е с височина на 7-етажен жилищен блок.

  Скутерът пък ще ощастливи и най- малките посетители, търсещи силни усещания /разбира се, с техните родители или близки/.

   Стрелбищата с напълно обновена съвременна визия ще дадат възможност на онези, които са пропуснали казармата да изпитат удоволствието от точното попадение и да получат за това избран от тях подарък.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама