Днес е : Вторник, 26 Май 2020

Русенките Калина Найденова Цветелина номинирани за евродепутати в листата на „Коалиция за България”

Публикация 10 Apr, 2019 / akcent.bg

   Млади русенки със солидно образование са номинирани за евродепутати от „Коалиция за България”. Това съобщи днес на пресконференция областния лидер на АБВ Валери Иванов. Калина Найденова е магистър по право, а Цветелина Петрова е завършила Европеистика в русенския университет.

"Коалиция за България" ще води честна кампания, чиито адресати ще бъдат насочени към подобряване на живота на българските граждани. Думите на лидера на АБВ Румен Петков днес повтори и областният председател на партията Валери Иванов при представяне на листата на кандидатите за евродепутати. Готвят за стойностна и силна политически кампания.

Първоначално са били 40 номинирани, но в последствие са останали 27. Отводи са си направили Ивайло Калфин и Константин Проданов. Румен Петков е на последно място на номинираните в евролистата.

   Сред коалиционните партньори са Българска партия Либерали, Обединен Блок на труда - Български лейбъристи (ОБТ - Български лейбъристи), Политическо движение Социалдемократи, Движение за социален хуманизъм, ПП Възраждане на отечеството и ПП Българска левица.

   Колко успешно ще се представи коалицията много зависи от избирателната активност, каза Иванов.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама