Днес е : Вторник, 11 Август 2020

За 87 на сто от българите оставката на Цветанов като депутат не решава нищо

Публикация 05 Apr, 2019 / akcent.bg

Влиянието на продължаващия "Апартаментгейт" върху нагласите за изборите е сериозно, смятат от "Галъп интърнешънъл"

    87 на сто от българите смятат, че оставката на Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ и напускането на парламента не решава проблема, свързан със скандала "Апартаментгейт".

   55% от участниците в експресен сондаж на "Галъп интърнешънъл" смятат, че в темата с апартаментите на Цветан Цветанов и др. има и морален, и законов проблем, 17% намират най-вече законов проблем, 14% намират само морален проблем, а 6% не намират проблем. Останалите се колебаят. 

 

Picture1

   На този фон 45% от анкетираните смятат, че е възможно БСП да изпревари ГЕРБ на изборите, 40% – че това няма как да стане, а останалите се колебаят. Следващи вълни на сондаж ще покажат дали това е трайна тенденция, или е ефект на моментната снимка, коментират от "Галъп интърнешънъл".

   Подобно е съотношението между онези, които се съгласяват с това, че виновен за този модел е самият Борисов, и анкетираните, които застъпват противоположното мнение.

   Над 1/3 от потенциалния електорат на ГЕРБ в сондажа е разколебан в намеренията си да гласува и сега за тази партия.

   Явно влиянието на продължаващия скандал е сериозно, сочат данните на "Галъп интернешънъл".

                Дълговете за вероизповеданията

   По другата тема от последните седмици - 77% от запитаните не одобряват да се опрощават дългове на вероизповеданията. 13% одобряват подобна стъпка, а 10 на сто не могат да преценят.

Picture2

        30 на сто - нито един главен прокурор не се е справил с работата си

   През цялата година „Галъп интернешънъл“ ще следи и обобщаващи въпроси, посветени на трийсетата годишнина от началото на демократичните и пропазарни промени у нас, обясняват от агенцията. В годината на избор на нов главен прокурор става важен и въпросът кой от главните прокурори се е справил най-добре с работата си, според българите. 30 на сто от анкетираните отговарят - "нито един". 21 на сто - нямат мнение. 

Picture3

   Мнозинството от 69% от българите смятат, че адвокатите в страната трябва да са напълно независими от властта и да пазят интересите и тайните на клиента си. 19 на сто от запитаните са на обратното мнение и подкрепят идеята адвокатите да станат на практика агенти на ДАНС и да докладват за случаи, засягащи националната сигурност. Останалите 12% се колебаят.

Picture5

Сондажът е проведен на 3 – 5 април сред 801 души на територията на цялата страна. Абсолютното максимално отклонение е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. Сондажът ползва панелна методика, която осигурява максимална представителност на данните.

Коментари

Монев  
18:58:03 / 2019-04-05

Идва 26-ти май.Изборите за депутати в ЕП. Какво пише днес "Галъп",какво ще пише утре "Барометър",те си знаят.Сметките им трябва да излязат.Последните две три седмици,хората,обикновените хора бяха заредени с преливаща негативна енергия.Тежкото дередже на преобладаващата част от моите сънародници,ги мотивира според мен,да бъдат повече от всякога категорични в решенията си.Оня асансьор, за който много четохме,който тръгва от гаража на собственика и го издига до луксозния му хол,ето с това преля чашата.Агенциите "сондажници"на човешките мисли и настроения,особено тежко платените,ще останат сериозно изненадани.Глас народен,глас Божи!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама