Днес е : Сряда, 31 Май 2023

142 камери следят за сигурността на русенци, предстои монтирането на още 230

Публикация 21 Mar, 2019 / akcent.bg

   В Центъра за видеонаблюдение се извършва денонощен контрол на обектите по площади, улици и подлези чрез 142 камери – това сочи годишният отчет на Специализирано звено „Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ при Община Русе.

   Предстои и изграждането на нова система, осигуряваща 24-часово наблюдение на 30 главни кръстовища, като 230 камери ще намалят предпоставките за пътно-транспортни произшествия, ще се ограничи риска за транспорта и в още по-голяма степен ще се гарантира обществения ред и сигурност. Чрез тази дейност ще се надгради интелигентната транспортна система по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – етап втори“.

   Отделно от това, всички проекти с европейско финансиране, които се изпълняват от Общината, също включват видеонаблюдение с оглед запазване състоянието на новите обекти и сигурността на гражданите. Община Русе призовава гражданите също да бъдат активни, като подават сигнали, в случай че станат свидетели на вандалски прояви на тел. 112 или на имейл mayor@ruse-bg.eu.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама