Днес е : Събота, 6 Юни 2020

Искрен Веселинов: Предложиха ме за евродепутат от ВМРО, но си направих отвод

Публикация 11 Mar, 2019 / akcent.bg

   Искрен Веселинов е бил предложен за листата за евродепутати на ВМРО от русенската организация, но си е направил отвод.  Това стана ясно на пресконференцията, дадена от общинската конференция на „воеводите", на която присъства и настоящият депутат в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Конференцията е подготовка за конгреса на ВМРО, който ще се проведе на 23 март.

   Русенската структура е предложила трима свои съграждани за ръководни постове във ВМРО. За председател е издигнат Красимир Каракачанов, за зам.-председател Искрен Веселинов, за организационен секретар Юлиан Ангелов. В момента и тримата заемат същите позиции в партийната структура.

   По отношение на евроизборите, от Русе за водач на листата е предложен Ангел Джамбазки, а потенциални кандидати за евродепутати са Юлиан Ангелов, Иво Пазарджиев и Асен Даскалов, който е преизбран за общински лидер.

   Все още не е ясно дали Обединените патриоти ще се явят като коалиция на изборите за Европейски парламент. Тази седмица предстои последна среща, а ако тя се провали, ВМРО имат готовност да направят т.нар. отворена листа, с гражданско участие. Искрен Веселинов коментира, че Русе има позитивен опит от участието си на последните местни избори, когато 50 на сто от листата на ВМРО е била от гражданска квота.Този вариант ще се дискутира на национално ниво, ако ВМРО в крайна сметка се се явят самостоятелно на евроизборите.

Коментари

Монев  
15:34:35 / 2019-03-11

Досегашния кадър на вмро който ни представляваше в столицата на ЕС,Брюксел,ми омръзна като боб чорба в менюто на селска кръчма.Иво Пазарджиев,трябва да е единствената,не потенциална кандитатура,а човекът който трябва да оглави листата на вмро тук и на национално ниво.Дано гр.Русе като родно място на г-н Каракачанов,да натежи при окончателното решение.

Свързани новини

Реклама

Реклама