Днес е : Събота, 6 Юни 2020

Андрей Новаков участва във фолклорния празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремска софра” в Бабово

Публикация 23 Feb, 2019 / akcent.bg

„Празникът с всяка година става все по – добър“, каза кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов

Снимки: 1,2  

„Празникът в Бабово има потенциал да стане фестивал, известен в цялата страна. Вложили сте големи усилия и резултатите вече са налице“, каза в приветствието си евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков по време на откриването на четвъртия фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремска софра”.

   Негови организатори са Народно читалище ”Никола Й. Вапцаров 1927 г.” и Кметство Бабово. Той се проведе пред читалището в центъра на селото от Община Сливо поле. Въпреки студеното време, много хора от региона се събраха, за да се веселят на открито.

   „Празникът с всяка година става все по – добър“, каза кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, който изрази своята подкрепа и благодарност към организаторите в лицето на кмета Пламен Пенков, Пепа Стоянова, Тодорка Николова и всички други, които са им помогнали за случването му.

   Заедно с народните представители от ГЕРБ  Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков,  Новаков разгледа щандовете на различните населени места. По време на празника се проведоха тематичните конкурси: “Най-блага греяна ракия”,, “Най– вкусна зелева чорба”, “Най-автентична старовремска софра” и “Най-напет юнак”. Гостите видяха демонстрацията на т. нар. „Юнашки тиган“. Много музика, песни, танци и изненади съпътстват събитието през целия ден.

   Визитата на евродепутата в Русенска област завърши в ранния следобед, когато Андрей Новаков и Пламен Нунев имаха среща с представители на Младежи ГЕРБ от община Две могили.

 

Коментари

Кънев  
11:13:31 / 2019-02-24

Отблъскващият неплодовит дует Нунев,Ангелова,вече втръсна на жителите на цялата русенска област.Те са там,където са се събрали по вече от десет човека.В НС, те тихо и смирено присъстват,но по селата на областта са много активни,напористи,особено когато годината е предизборна.Свикнахме с демагогията им,както болният с лекарствата.

Свързани новини

Реклама

Реклама