Днес е : Сряда, 2 Декември 2020

Сливополският кмет на път да влезе в Книгата на Гинес

Публикация 15 Feb, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Валентин Атанасов обходи на връх именния си ден 8 населени места в общината и се срещна с близо 1000 жители, празнуващи Зарезан

   Снимки: 1,2,3,4,5

   В своеобразен маратон се превърна Зарезан за кметът на Сливо поле Валентин Атанасов. За няколко часа той успя да поздрави всички празнуващи празника на лозаря в общината.

    Началото бе поставено в Ряхово. От рано скарата пред кметството пушеше ароматно с вкусни кебапчета и сланина, гарнирани с по чаша вино, предоставени от кмета Георги Атанасов. По- късно Валентин Атанасов поздрави и лозарите от 5-те пенсионерски клуба в селото.

  Традиционно до обреда по зарязването се стигна след като царят на лозята на каруца стигна заряза, а сливополският кмет пожела здраве е берекет.

  След това Атанасов уважи лозарите в Бабово, където бе посрещнат от кмета Пламен Пенков и председателя на Сдружение Дунавски овощари Николай Колев. С голям интерес бе обсъден и предстоящият празник Старовремска яхния за 5000 души, който ще се проведе на 23 февруари.

   В селата Голямо Враново и  Малко Враново Атанасов поздрави празнуващите, като благодари на всички за етническото разбирателство и добруването им.

    Маратонът продължи в Кошарна, където кметът Безат Якуб пък поздрави Големия кмет по случай именния му ден. Наздравица вдигна и в Борисово при кмета Иван Михов.

  В Бръшлен кметът Димчо Петров също се представи подобаващо и не пропусна да поздрави Атанасов за именния му ден.

   Финалът бе в Сливо поле, където все още празненството беше в разгара си. Валентин Атанасов, зам. кмета Михаил Чиликов и секретаря Иван Иванов  поздравиха и колегите от общинското предприятие Комунални дейности с празника.

Коментари

моллов  
21:15:25 / 2019-02-26

До Дочев:Дали знаете къде се намира Слево Поле или просто си заработвате надницата???

Петко  
14:47:24 / 2019-02-17

До Дочев: На Зарезан по соца, когато кметовете бяха несменяеми, пак се вадеха вино и кюфтета. Само казвам, иначе словесни упражнения си прави колкото искаш...

Петров  
16:42:16 / 2019-02-15

Кметът е имал имен ден на 10 февруари по Православния календар.

Дочев  
13:51:30 / 2019-02-15

За пореден път г-н Атанасов показа,че е политически играч,който е започнал предизборната си обиколка,зарибявайки селените с кебапчета,сланина ,ракия и други съблазнителни нещица.Явно,вкусил вече от кметското удоволствие,той се кани отново да се пласира през октомври, когато са местните избори.Дано да се намерят хора,които много да мислят когато отидат до урните,защото няма да има сланина, ракия,хора и ръченица всеки ден.Най много се лъже преди избори и след лов.Не знам след лов как е,но преди избори, сливополският началник,ще удари най горната скала на уреда, който ще покаже неговата "истина"

Моето име  
13:20:48 / 2019-02-15

Майко мила... какви глупости Старовремска яхния, малоумни ли сте или не може да четете. В няколко медии и в покани за събития пише "IV ФП"Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра" Бабово..... всеки път пишете пълни глупости!

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама