Днес е : Неделя, 9 Май 2021

Пъстър театрален афиш през февруари

Публикация 01 Feb, 2019 / akcent.bg

   Във втория месец от годината  Русенският  драматичен театър продължава   театралния си маратон, насищайки  месеца с  разнообразни  като жанр представления.

         На 1 февруари  от 19 ч. на Голямата сцена ще се играе третото представление на най-новата премиера „Казимир и Каролине“ от Йодьон дьо Хорват, в режисурата на Крис Шарков.

         На 7 февруари от 19 ч. на Голямата сцена Ямболският драматичен театър ще представи комедията на Ерик Асус „Мъжете предпочитат да излъжат“ , в  режисурата на Владимир Петков. В спектакъла участва известната актриса Йоана Буковска-Давидова.

         На 11 февруари от 19 ч. на Голямата сцена отново ще се развихрят героите от постановката на Теди Москов „Коя гад изяде кашкавала“. В вакханалията от смях блести участието на гост- актьорите Валентин Танев, Мая Новоселска, Никола Додов и русенските артисти Д.Михайлова, Кр.Ценкова, П.Венелинова, Я.Господинова, Ал.Узунов, Ив.Спасимиров, К.Хабил и Л.Кънев.

         На 18 февруари от 19 ч. на Голямата  сцена Шуменският драматичен театър ще покаже авторският спектакъл на режисьора Димитър Димитров „Ще ти разкажа за Америка“. В него специално участие имат известните актьори Мария Статулова и Красимир Ранков.

         На 20 февруари от 19 ч. на камерната зала „Слави Шкаров“ в динамично действие ще ни въвлекат героите от комедията на Орлин Дяков „Легло за трима“. В нея освен известният актьор Николай Урумов участват и русенските артисти В.Петков, Л.Кънев, Ал.Узунов, Й.Кънев, Д.Михайлова, М.Крумова, К.Станев.

         На 21 февруари от 19 ч. на Голямата сцена две жени ще изживеят драматичен сблъсък в пиесата на Магда Борисова „Сблъсък“. Режисьор е Орлин Дяков, а героините се играят от актрисите  Татяна Цветкова и Ралица Константинова.

         На 25 февруари  от 19 ч. на Голямата сцена ще оживее знаменитият герой на Ярослав Хашек в спектакъла „Швейк“ на театър „Българска армия“. Той е постановка на Бина Харалампиева, а в героя се превъплъщава Герасим Георгиев-Геров ,в партньорство с Валентин Танев.

         На 27 февруари от 19 ч. на голямата сцена  Бургаският драматичен театър ще представи „Да докоснеш дъгата“ от Питър Куилтър, в постановка на Борислав Чакринов.В този мюзикъл ще вземе участие звездно трио – Тони Димитрова, Веселин Плачков и Асен Лозанов.

         На 28 февруари от 19 ч. на Голямата сцена Старозагорската опера ще представи балета „Нестинарка“ от Марин Големинов.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама