Днес е : Събота, 30 Май 2020

„Маркет линкс”: На евровота ГЕРБ събира 29,9% от гласовете, а БСП – 21,4%

Публикация 31 Jan, 2019 / akcent.bg

ДПС – със 7,9%, изпреварва „Обединени патриоти”, които взимат 6,7%, сочи проучване на агенцията

  „Евроизборите са през май месец, но очевидно кампанията за тях вече започва. Според последното проучване на „Маркет линкс” ГЕРБ в момента събира 29,9% от гласовете, а БСП – 21,4%”, обяви в предаването „Тази сутрин” Добромир Живков от агенцията.

   Изследването показва, че ДПС – със 7,9%, изпреварва „Обединени патриоти”, които взимат 6,7%. За „Демократична България” биха гласували 5,1%.

   Нагласата на българските граждани за участие в парламентарни и в избори за европейски парламент е много различна, напомни Живков. Активността на парламентарните е между 48% и 50%, а на евроизборите – около 36% и 37%, уточни той.

   Проучването на електоралните нагласи е направено миналата седмица и не отчита последните скандали, обясни представителят на „Маркет линкс”.

Коментари

Амирков  
12:46:47 / 2019-02-03

В една отворила се през годините нисша,се настаниха кьораво,сакато,демагози екстра качество,които експлоатирайки невежеството ни,правят сондажи на обърканата ни мисъл,в полза на новите олигарси,които не жалят средства особено преди избори,средства смъкнати точно от този невеж народ,който е тотално объркан в днешните обстоятелства. НВ- "Суверенът"реши,че е престъпление,гласувалите за един калпак-депутат,всеки глас да струва 11-лева измъкнати от иначе отанелия ни държавен бюджет.Хиените от големите партии,боравят с милиони в банковите си сметки,които пускат в "обръщение" по време на избори,купувайки цигански гласове и гласовете на бедните българи достигнали дереджето на мургавите си "братя".65% от българите,нямат представители в НС. Все едно,че те живеят в друга държава."Бащиците" от Брюксел, знаят как се управлява държавата ни,но си остават глухи за дереджето ни.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама