Понеделник, 2 Октомври 2023

В помощ на потребителите на ВиК услуги.

В помощ на потребителите на ВиК услуги.
Публикация   08:53     17 Ян, 2019 /     akcent.bg   /     1381

От дружеството препоръчват сключване на споразумения за начин на издължаване пред водене на съдебни дела

    След въведените промени в ГПК, гражданите не могат да бъдат съдени, без да бъдат уведомени за това. За това уведомява ВиК Русе своите клиенти.

    С новите правила, когато едно лице отсъства и не узнае за воденото срещу него дело, вече не се издава директно осъдителна заповед по чл.410 ГПК и  задължително се образува съдебен процес, в който служебно му се назначава адвокат.

    Длъжникът може да избере дали да плати по една бърза процедура или да инициира съдебно производство, което ще го натовари с допълнителни разноски.

   ВиК Русе препоръчва на своите клиенти да предпочетат да се се издължат за ползваните от тях услуги и да договорят начин на заплащане, включително и предложена от тях схема на разсрочено плащане.

   При избор на съдебно производство се стига  до обременяващи такси /издаване на заповед за изпълнение, връчване на книжа, държавна такса по установителен иск, такса особен представител/ и юрисконсултски хонорари /хонорар за особени представители е 150 -300 лв./. Практиката досега показва, че в почти всички случаи, в които се е стигнало до съдебни дела, те са били спечелени от фирмата, предоставила ВиК услуги.

   С горепосочените промени таксите надвишават размера на задължението, поради което е препоръчително длъжниците да получават своевременно съдебните книжа, като им се предоставя възможност за сключване на споразумителен протокол за разсрочване на задълженията към ВиК ООД Русе.

   За контакти и допълнителна информация:

1.Отдел Продажби –ул. “Цариград“ №7 – 082/501 573

2. Отдел ВВК –ул. „Добруджа“ №6 -082/ 501 524

 

Тагове : ВиК Русе , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha