Сряда, 24 Април 2024

Рекорд на Дунава в последния ден на декември 2018: Сом 138 кг. и дълъг 2,5 м се оплете в мрежата на русенците Димитър и Стефан

Рекорд на Дунава в последния ден на декември 2018: Сом 138 кг. и дълъг 2,5 м се оплете в мрежата на русенците Димитър и Стефан
Публикация   09:35     04 Ян, 2019 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     13980

Снимки: 1,2- личен архив 

  Денят е понеделник, последният ден от декември 2018 година. Часът- 11.30. Димитър Милев от Пиргово и Стефан Тодоров от Русе са в лодката и ловуват  риба в непосредствена близост до Дунав мост.

  В един момент дънната мрежа изплува на повърхността на водата и започва да се движи в кръг, разказва пред Акцент.БГ Димитър. След това мрежата се издига още по-високо над водата и двамата мъже разбират, че се случва нещо необичайно.

  Бързо излизат от стреса и благодарение на добрите си умения, за около пет минути с два „бореца” успяват да сломят съпротивата на голямата и здрава риба.

  Качват сома в лодката и го изкарват на брега при Дунав мост. Там го теглят с колан до джипа, където, макар и трудно, успяват да го натоварят.

  По-късно става ясно, че двамата късметлии са уловили най- голямата риба в Дунава досега. Теглото и е 138 килограма и е дълга 2,5 метра.

  Проверка на Акцент.БГ в ИАРА потвърди рекорда на Димитър и Стефан. Миналата година е бил хванат сом, който е тежал … само 122 кг.

Тагове : рекорд , сом , Русе ,


Коментари

  •     Иван 

    Най голямата риба уловена в Дунав епоха Тестово време,с.Кошава големия завой Видинско,244 кг.моруна,от нея изваждат 44кг хайвер.

Коментирай

   captcha