Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

Държавата стана основен акционер в Спортната зала в Русе срещу 20 млн. лева

Публикация 19 Dec, 2018 / akcent.bg

   Чрез промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. се увеличава капиталът на „Национална спортна база“ ЕАД. С предоставените средства в размер на 20 000 000 лв. ще бъде придобит мажоритарен брой акции от капитала на „Арена Русе“ АД, собственик Булстрад Арена - универсална спортно-зрелищна зала и обществен комплекс към нея.

   Управлението на многофункционалното спортно съоръжение от „Национална спортна база“ ЕАД ще гарантира висока степен на експлоатационна ефективност на обекта, съобразена със съвременните изисквания за подобен тип обекти и ще намали пряката ангажираност на държавата за управлението и поддържането й.

Така 51 процента от собствеността на Залата става държавна, останалите 49 на сто са на Община Русе.

  Приветствам решението на премиера Борисов и на спортния министър. Вярвам, че по този начин ще се подсигурят повече събития и Залата ще се използва по-активно, коментира кметът Прамен Стоилов пред Акцент. БГ.

  20- те млн. лева ще бъдат платени на досегашния основен акционер.

От Министерския съвет не уточниха какъв процент от акциите ще бъде придобит от държавата. Капиталът на "Арена Русе" АД е 36.4 милиона лева, показва справка в Търговския регистър.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама