Понеделник, 2 Октомври 2023

Ремонт на летния театър и месинг за паметника на Левски ще осигури военното министерство

Ремонт на летния театър и месинг за паметника на Левски ще осигури военното министерство
Публикация   17:02     03 Дек, 2018 /     akcent.bg   /     1299

   Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна със заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

   Двамата заедно с народния представител Искрен Веселинов и общинския съветник Иво Пазарджиев дадоха съвместна пресконференция относно обсъжданите теми.

   След проведената среща стана ясно, че от страна на Министерството на отбраната ще бъде осигурен материала за изграждането на паметника на Васил Левски в града.

   Също така  Каракачанов гарантира отделянето на 180 000 лева за ремонтирането на Летния театър към Военния клуб. Надеждата е по този начин нашият град да затвърди културните си позиции в страната.

   Заместник министър-председателят коментира и случая с осъдения в Австрия мъж от Силистра за тероризъм. По думите му за съжаление това не е единственият български гражданин от ромски произход, който е „зарибен от радикалния ислям“. Той отговори и на още множество журналистически въпроси, свързани с предизвикателствата пред страната, както и със стабилността на управляващата коалиция.

    Веднага след срещата вицепремиерът Каракачанов изнесе лекция пред академичната общност на Русенския университет и пред студенти на тема „Българските въоръжени сили в рамките на НАТО и ОПСО“. В нея той постави акцент на състоянието на родната армия, както и на ролята на България в международните геополитически отношения. Детайлно беше разгледан конфликта в Азовско море, както и неговите измерения за страните от региона и от Европа. Не на последно място заместник министър-председателят и министър на отбраната анализира сблъсъка на културните ценности между мигрантите и европейските народи. Не беше подмината и темата относно все по-нарастващото значение на киберсигурността в страните по целия свят.

    Каракачанов проведе и среща с ръководството на РУ „Ангел Кънчев“, като акцентът беше поставен върху регионалното, националното и трансграничното значение на бакалавърските и магистърски програми в областта на сигурността. Вицепремиерът гарантира пълна подкрепа при развитието на тези специалности и изрази увереност, че кадрите на Русенския университет ще се реализират безпроблемно и ще дадат своя принос за страната.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha