Днес е : Вторник, 19 Януари 2021

Поведението на Сидеров отваря ниша за ДПС във властта, смята Джамбазки

Публикация 19 Nov, 2018 / akcent.bg

    Не твърдя, че "Атака" обслужва ДПС, но поведението на нейния лидер Волен Сидеров отваря ниша за ДПС, а те са петимни да се върнат във властта, каза днес по "Нова телевизия" заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Изказването му беше по повод позициите на Сидеров, че Красимир Каракачанов трябва да подаде оставка.
Евродепутатът обяви, че нови оставки на министри от "Обединени патриоти" не са нужни.

   Джамбазки посочи, че Волен Сидеров трябва да постави исканията си на срещата на парламентарната група във вторник, а не да ги съобщава през медиите. Той изчисли, че предвид броят на депутатите от ВМРО, НФСБ и "Атака" групата като цяло не подкрепя исканията на нейния председател.

   Ангел Джамбазки подчерта още, че въпреки това Волен Сидеров може да продължи да представлява групата и не трябва да се иска отстраняването му, защото "играта на искане на оставки е безполезна и пречи на нормалната работа". Зам-председателят на ВМРО каза, че е редно освободеният от напусканалия Валери Симеонов пост да бъде заменен от друг човек на НФСБ, така както и останалите партии в "Обединени патриоти" имат свои министри.

   Ангел Джамбазки се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроизборите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. Той обобщи, че има много възможни конфигурации за бъдещия вот за евродепутати, като предложи кандидатите на "Обединени патриоти" да се определят с широки вътрешни избори, в които участват всички симпатизанти. "Така няма да се задава въпросът има ли сделка с номинациите", поясни Джамбазки.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама