Днес е : Петък, 17 Септември 2021

Протест – оставки, а след това?

Публикация 18 Nov, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

Позиция

Снощи на Кръговото млади хора протестираха. Скандираха „Оставка” , „Мафия”…

Един от организаторите ми обясни, че хората са на студа и протестират, за да имат по-добър стандарт на живот, за да не напускат като хиляди други русенци пределите на родината немили- недраги. За това, че пенсиите на техните родители трябва да са достойни за достойния труд, който са полагали….

  Друг млад мъж от организаторите ми обясни, че ще има протести, докато правителството не подаде оставка. Но протестиращите не искат и никого от казионните политически сили като БСП и ДПС, и останалите, които досега са ни управлявали.

  Това добре, но кой ще управлява тогава държавата, попитах, и след кратък размисъл младият мъж изригна- трябва ни президентска държава. Да, казах му, не е лошо, но ние и сега си имаме премиер, който е дори повече от президент.  Мъжът се замисли… и призна: Не съм се замислял за това, за след това….

   През това време протестиращите разместваха колите си, за да може градския транспорт да премине. Друга част поде хоро….

   Видях млади хора, които с основание искат по-добър живот. Но не съм сигурен, че една част от тях са сред онези, които знаят цената на труда и заслужават ценностите, заради които са на улицата.

   Видях лица, за които протестите са вече станали професионална изява и не разбирам тяхното присъствие на подобни изяви.

    Част от присъстващите имаха пълното основание да протестират, защото са се опитвали и не са получили възможността за пълноценна професионална изява без ползват политическа патерица. Те трябва и да са лицата на протестите, а не яхащите всяка грешка на управлението с надежда за бъдещо осребряване…. Защото Колелото на Историята и този път, за съжаление ще се повтори…. Защото то се движи от олигарсите, които си имат държава,  от депутатите- лобисти, както  и от попадналите в политиката партийни активисти.

И за сетен път към управлението драпат субекти със сериозни данъчни задължения, с неплатени сметки към ВиК и др. лични проблеми, които, явно се надяват, Новото управление да им ги реши…

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама