Днес е : Вторник, 4 Август 2020

Пламен Стоилов е Кмет на годината

Публикация 16 Nov, 2018 / akcent.bg

   В Националния дворец на културата, се състоя официална церемония по обявяването на победителите в конкурса „Кмет на годината“. Инициативата стартира в България през 2013 г., като чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и вестник КМЕТА.bg, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини.

   На събитието присъстваха еврокомисар Мария Габриел, министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков, кметове на общини и други официални гости, а специално за церемонията, видео послание и поздравления изпрати председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. 

       Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов беше отличен с най-престижната награда – „Кмет на годината“ за 2018-а година: приз за цялостната му дейност през годината във всички сфери на работа на ръководената от него местна администрация. От негово име на събитието присъства заместник-кметът инж. Димитър Наков, който получи наградата от Мария Габриел. „Това отличие е признание за добре свършената работа и посоката, в която се развива нашия красив град Русе.

   През последните няколко години успяхме да осъществим знакови и дългоочаквани проекти, благодарение на които възродихме Русе като град-лидер, като икономически и индустриален център в региона“, сподели той и благодари на организаторите и всички, подкрепили  Стоилов, който беше номиниран и в още две категории – „Иновации в образование“ и „Кмет на гражданите“.

Коментари

Смърт за българските продажници  
22:17:18 / 2018-11-16

Да не пропускаме факта, че табелата за проекта на кея ( в който паритв от българия са малко под 0,2%!!!) Беше съборена и захвърлена в една полянка най безцеремонно. Крадеме че и срам нямаме

Съвестрн гражданин  
22:13:37 / 2018-11-16

Гнома разкопа целия град наведнъж и още не може да го закърпи, важното беше че проектите се започнаха! Да не говорим за проекта от който 37 милиона са европейски пари и само 70 хиляди общински!!! Събориха емблематипен мост, който слиза към кея, а прогреса на новия план е меко казано плачевен. Ако тоя съсел е кмет на годината горко на събратя ни в останалите градове!

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама