Събота, 30 Септември 2023

38 фирми получиха Златен медал за качествени и оригинални продукти

38 фирми получиха Златен медал за качествени и оригинални продукти
Публикация   16:22     09 Ноемв, 2018 /     akcent.bg   /     1001

Компаниите участваха на най-големите у нас изложения в хранително-вкусовата индустрия

   Общо 38 фирми получиха признанието „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви, представени на най-големите в България изложения в хранително-вкусовата индустрия през тази година. Международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК се провеждат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център, София. През първите три изложбени дне вратите на изложенията са отворени за посетители до 18.30 часа, а на 10-и ноември – до 16.30 часа.

   Компаниите призьори грабнаха 88 златни медала за различни пазарни продукти, които впечатлиха 11-членното жури на комисията. Предсетел на комисията беше директорът на Дирекция „Контрол на храните“ на Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински. Уникални месни, млечни, хлебни и сладкарски продукти и отлични вина получиха високата оценка на професионалисти във всеки един от секторите в хранително-вкусовата индустрия.

   Награда за положените усилия

   „Това е най-хубавият момент през годината. Защото награждаваме огромните усилия на производителите на българските храни. Да се върнем в корените си и да не забравяме, че имаме толкова добри продукти. Яжте ги с наслада, доверие и с усещането за гарантирано качество“, обясни по време на церемонията Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съ       юз на хлебарите и сладкарите, член на комисията.

   В изложение МЕСОМАНИЯ отличия получиха 11 месопреработвателни предприятия, които представиха 29 месни продукти. Изложение СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО отличи осем млекопреработвателни предприятия, които представиха 21 млечни продукти. От „БУЛПЕК“ шест фирми получиха награди за 14 продукта. От изложение ИНТЕРФУД&ДРИНК девет фирми взеха награди за 17 свои продукта. В изложение САЛОН НА ВИНОТО четири фирми получиха приза „Златен медал с диплом“ за седем свои вина.

  За първа година компаниите бяха удостоени с награди за серийно производство. В сектора на месото това е серията месни продукти „Fit Meat”, серия „На тепсия“ и серия „Via Natura”. В сферата на хляба това отличие получи серия „Живена“ за серия хляб с пълнозърнеста закваска с разнообразие от различни семена като чиа, тиква, сусам, соя, слънчоглед. Серия млечни продукти без лактоза също получаха награда, серия бутикови шоколади и серия готови меса, приготвени по „ су вид“  (под вакуум) технология.

  Българските фирми производители благодариха за страхотната организация и за богатите бизнес възможности, които създават изложенията шест в едно. Бизнес делегации от всички страни в Югоизточна Европа успяха да се запознаят с уникалните български продукти.

   Целта на конкурса „Златен медал с диплом” е да се поощри и насърчи хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha