Днес е : Вторник, 13 Април 2021

Кметът Столиов: Липсата на магистрала пречи на развитието на бизнеса в региона

Публикация 09 Nov, 2018 / akcent.bg

Аз живея и ще живея в този град. Аз също искам да дишам чист въздух, подчерта Стоилов.

  

112 млн.лева ще влязат в Русе по инвестиционната програма на града. Това съобщи днес кметът Пламен Стоилов на пресконференция по случай 3-та година от управлението му.

  Освен това, което се реализира, се очаква да бъдат готови проектите и пролетта да се реазирират- ремонтът на бел. "3 март", бул. "Липник", Пантеона и Художествената галерия.

  Досега са санирани 9 блока, като миналата година техният брой е бил 7.

  Кметът Стоилов похвали гл. архитекст Живка Бучуковска и зам. кметът Наков затова, че са били безкомпромисни относно качеството на извършваните ремонти на тротоари и улици в града. Благодарност получи и управителят на ВиС Сава Савов че русенското дружество и това във Враца са единствени в страната, които успешно следват и реализират инвестиционната си програма.

   Спекулира се с чистотата на въздуха, бе категоричен кметът. Като пример той даде противопостовянето на инвестиционното намерение на Монтюпе с подписки. В случая става въпрос за закупуване и монтиране на биофилтри, реакцията на протестиращите е странна.

    Аз живея и ще живея в този град. Аз също искам да дишам чист въздух, подчерта Стоилов.

   Третата година от управленския мандат 2015 – 2019 г. на кмета на Община Русе Пламен Стоилов приключи успешно с  изпълнението и стартирането на ключови проекти с европейско финансиране, чрез които се инвестира в градската среда, транспортната свързаност, образователната инфраструктура, опазване на културно-историческото наследство и създаването на условия за активен и здравословен начин на живот. Тези акценти посочи днес русенският градоначалник по време на пресконференция в Заседателната зала на Община Русе, на която заедно със своя екип отчете свършеното през изминалите дванадесет месеца и посочи приоритетите занапред.

Стоилов е на мнение, че бизнесклиматът в общината е както трябва, но проблем, и то сериозен, остава липсата на траспортна свързаност и магистрала.

   „Днес Русе следва амбициозна визия за европейско развитие и все по-уверено се утвърждава и отстоява позициите си на град-лидер.

   Дадохме началото и продължихме изпълнението на ключови проекти, които ще обърнат града с лице към река Дунав, активно инвестирахме в образование, здравеопазване, облагородяване на кварталите и стартирахме мащабни инфраструктурни подобрения в целия град, каквито не са предприемани от десетилетия.

    Уверен съм, че с високото темпо на работа и мотивация на общинската администрация, заедно с Общински съвет – Русе и в най-голяма степен с доверието и подкрепата на гражданите, ще продължим да утвърждаваме Русе като модерен и перспективен град за живеене и развиване на бизнес“, се казва в обръщението на кмета Пламен Стоилов.

Пълният текст на отчета на кмета Пламен Стоилов за третата година от мандат 2015-2019 г. е публикуван в интернет страницата на Община Русе: http://www.ruse-bg.eu/uploads/files/Strategii%20i%20Otcheti/%D0%9E%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%202018.pdf

Коментари

Въпрос  
11:11:31 / 2018-11-10

Кога прокуратурата ще се самосезира и ще се заеме с този лумпен Бойко Никифоров, който разпространява лъжи и създава психози в обществото на Русе ???? Същото важи и за кретените самообявили се за "Обществен съвет"

с  
02:17:11 / 2018-11-10

Ами поне името му напишете правилно в заглавието

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама