Понеделник, 25 Септември 2023

„Експрес сервиз” Русе сред атрактивните и търсени изложители на „Инотранс 2018” в Берлин

„Експрес  сервиз” Русе сред атрактивните и търсени изложители на „Инотранс 2018” в Берлин
Публикация   15:04     23 Окт, 2018 /     akcent.bg   /     4526

   Снимки: 1,2,3,4

   Френска компания, работеща в ж.п. сектора, ще получи през ноември произведена от Експрес сервиз ООД маневрена машина. Новината съобщи зам. управителят на компанията Цветелин Колев. След успешни пробни изпитания тя ще смени и собствеността си.

   До професионалният избор на компанията, работеща в ж.п. сектора  се е стигнало по време на изложението Инотранс 2018 в Германия в края на септември, където единственият в България завод за производство и ремонт на локомотиви се представя успешно.

  На „Инотранс”  българският производител се представи с триосна дрезина, която ще работи в Метрополитен. Метрото работи и с четири дизелови локомотива  на русенския завод, два от които закупени тази година.

   „Експрес сервиз „ е един от първите заводи в Европа, които произвеждат електрически маневрени локомотиви. Първият е факт отпреди 13 години. Сега вече производителите са десетина на Стария континент.

 Въпреки сериозната конкуренция, успешното производство кара все повече нови клиенти да предпочитат русенската марка. Експрес сервиз” за това време се е утвърдил вече като лидер в производството на тежки маневрени локомотиви за вътрешнозаводски маневри, пояснява Цветелин Колев.

   Засиленият интерес към  акумулаторни локомотиви и на това изложение идва от значително по-ниските разходи за дейността и поддръжката им.

   Просто се възползвахме навреме от развитието на тези технологии, които виждаме как напористо влизат и в автомобилната индустрия, споделя Колев. Ние бяхме едни от първите в ЕС, които ги използват.

   Русенското предприятие тези дни изнесе свой акумулаторен локомотив в новото депо на Hitachi в Stoke Gifford, писа вече Акцент. БГ. Акумулаторните локомотиви стават все по-предпочитани, защото са екологични и значително по-ефективни.

   Поредно доказателство е и поредният спечелен договор след проведен търг  с „Каолин” АД, сключен тази година за маневрено обслужване на компанията с локомотиви на „Експрес сервиз”. Сред най- очевидните спестени разходи е това на дизелово гориво.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha