Денислав Коджабашев – световен вицешампион!

Денислав Коджабашев – световен вицешампион!
Публикация   22 Окт, 2018   /     akcent.bg   /     2000

   Състезателят на Дунав Русе и националния отбор на България Денислав Коджабашев завоюва световна вицешампионска титла на Пара Световното първенство. Форумът се проведе в Ласко-Целе, Словения. В своя клас 10 той достигна до финала след много драматични мачове.

   В предварителната си група той спечели срещу много неудобен съперник – австриеца Гардош, от когото загуби на четвъртфинал на Параолимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година. По пътя към финала той победи последователно чеха Карабец, Дейвид Джакобс от Индонезия, а на полуфинал се справи с китаеца Хао Лиян.

   Във финалния двубой Денислав се изправи срещу 197 сантиметровия поляк Патрик Чойновски. В първия гейм Коджабашев започна много уверено и имаше два гейм бола 10:8! С много късмет поляка успя да изравни и да спечели гейма. Чойновски взе втория гейм с много рутина и самочувствие. Дени не се предаде и в третия гейм успя да стопи пасив от четири точки до 9:10. Опита на поляка си каза думата и той взе последната точка.

Мачовете на Денислав бяха водени от националния треньор Асен Асенов, а от трибуните имаше мощна българска подкрепа!Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha