Днес е : Сряда, 19 Юни 2019

Шесто международно Дунавско барбекю събра 7 клуба и 11 отбора в комплекс „Люляка”

Публикация 07 Oct, 2018 / akcent.bg

 

Снимки: 1,2,3,4 Авторът

  За шести пореден път Русенските ротарианци бяха домакини на една прекрасна и много вкусна традиция. На терасата на хотелски комплекс „Люляка” 11 отбора от седем клуба по поречието на Голямата река премериха сили в майсторлъка на барбекюто. Два отбора на Ротари- Русе, един на Ротари Русе- Дунав, на Силистра, Тутракан и Свищов, както и на Гюргево и Нови сад.

   Зад скарата застанаха в тандем Велковски- Пенев и сътвориха класиката в жанра- мешена скара, в която деликатес бе бробът в було и зеленчуците на сач.

    Иван Сонев, Емил Коцев и малката му помощничка представляваха първия отбор на Ротари- Русе.

   Надежда М – Бяла бе и добре брандирана скара.

   Отборът на Президента на Ротари – Русе- Дунав представляваше и въртеше мръвките Асен Атанасов.

  Ротари Сс – Свилен Съботинов, Николай Костов и Боян Баев работиха над мичитата /за незнаещите- румънски кебапчета с чесън/, телешки бургер, кюфтета със зелен лук и др.

  Традиционно участие вече има отборът на Бако Кольо, въпреки че от него на скарата остана само името.

  Каролев и Вълчев се стараха и успяха да се представят с превъзходна рибена чорба.

  Отборът на Нови сад в състав- Марин Байрактарович, Зоран Симович и гл. готвач Йован Веля също се бяха въодушевили над димящите дървени въглища.

  Румънските представители Виктор и Дойна Кайнару и Кости избраха зелеви сърмички, които бяха според бързата им консумация много добре оценени.

   Журито в състав Елис Костова-Сс,  Йонав Веля- Нови сад и Дойна Кайнару определиха най-добрите. Оказа се, че на първите три места са техните отбори.

   Последва и благотворителна томбола. За първи път бе представено и нещо изключително интересно- барбекю – самолетна бомба. Това разгорещи страстите и разголи хазартния дух на участници и гости. Въпреки сериозната конкуренция, Евгени Велковски спечели съоръжението с двойна употреба /предстои му да попълни и предаде в Дунарит Декларация, че няма да предостъпва или препродава уреда/.

Ротарианци и техните гости имаха възможността да наблюдават красиви манекенки, които дефилираха с новата колекция на русенска модна къща.

   Да не пропуснем, станалата вече популярна Аброзия на Кольо Пазарджиев бе едно от най-търсенине и ценени питиета на празника.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама