Днес е : Петък, 24 Май 2019

24 часа след убийството на Виктория Маринова убиецът все още е неизвестен

Публикация 07 Oct, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

  По случая с убийството на Виктория Маринова полиция и прокуратура работи вече 24 часа непрекъснато. Това стана ясно днес на брифинг в сградата на ОД на МВР  с участието на окръжния прокурор Георги Георгиев, зам. директорът комисар Илиян Енчев и шефът на криминалистите в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров.

  В 14.18 часа вчера е подаден сигнал на тел. 112, че в района на тенис кортовете, на километър 492 на р. Дунав е намерен труп.

  Първоначално са забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, ластик за коса, розова маратонка и в храстите е забелязан труп на жена.

  Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване. На този етап разследващите се въздържаха официално да кажат дали е била изнасилена.

  Сред липсващите вещи при извършеният първоначален и допълнителен оглед е установено, че няма ключът на личния и автомобил, който е бил в близост до престъплението,очила,  мобилният телефон и част от дрехите.

  Разпознаването на жертвата е станало малко по-късно, тъй като у нея не са били намерени лични документи и мобилният и телефон.

  В разследването са включени екип от Главна дирекция Национална полиция /криминален отдел/, а вещи на жертвата са изплатени за анализ в Националния институт по криминалистика.

  Работи се по всички възможни версии убийството да е извършено случайно, планирано, включително и заради работата и, което обаче с счита за по-малко вероятно.

  Според нейни познати, Виктория е тренирала и е смятала да участва в маратона днес при Сребърна. Затова е

тренирала и подготвяла участието си. Преди да отиде да бяга, тя е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама