Понеделник, 25 Септември 2023

Кметът Пламен Стоилов откри учебната година в СУ `Васил Левски`

Кметът Пламен Стоилов откри учебната година в СУ `Васил Левски`
Публикация   16:40     17 Септ, 2018 /     akcent.bg   /     1121

   Кметът Пламен Стоилов  бе гост на откриването на новата учебна година в СУ „Васил Левски“. На тържествената церемония присъстваха директорът на училището –  Галин Ганчев, началникът на РУО – Русе Росица Георгиева, преподаватели, ученици и родители. Традиционно, празникът започна с химна на Република България и издигането на националния трибагреник.

   Директорът  Ганчев пожела на учениците успех и много постигнати цели Кметът Стоилов  отправи пожелания за здраве, късмет и успех на учениците и благодари на родителите и учителите за неуморния труд и любовта, с които се грижат за децата на Русе. Той увери, че училището ще продължава да се развива и да става едно по-удобно и модерно място, като се ангажира след година дворното пространство да бъде ремонтирано, както и да бъдат изградени спортна зала и басейн.

    ------------------------------------

   На откриването на новата учебна година в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ присъства зам.-кметът Даниела Шилкова, която е бивш възпитаник на училището. На тържеството присъстваха и зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, народният представител Пенчо Милков и Марина Сергунина - аташе в Консулството на Русия в Русе.

   Зам.-кметът Наталия Кръстева откри учебната година в АЕГ „Гео Милев“, където поздрави учениците, ръководството и родителите по повод откриването на новата 2018 – 2019 учебна година. Тя пожела здраве и упоритост на учениците, както и да продължават да бъдат борбени и мотивирани и връчи поздравителен адрес на директора Маргарита Янакиева.

   Зам.-кметът Димитър Наков присъства на откриването на учебната година в ОУ „Отец Паисий“ – Русе. Инж. Наков пожела на учениците да бъдат упорити и да следват мечтите си и връчи поздравителен адрес на зам.-директора на училището Маргарита Георгиева.

   Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански присъства на откриването на учебната година в СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Той връчи поздравителен адрес на директора Искра Иванова и приветства учениците, преподавателите и родителите. В ОУ „Иван Вазов“ на празника присъства директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

   Главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Русе. Първият учебен ден в СУ „Йордан Йовков“ уважи Мариела Личева – директор на дирекция „Здравни и социални дейности“. В училище „Отец Паисий“ в Мартен на първия учебен ден беше Зорница Цанкова – експерт в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“. Началникът на отдел „Култура“ откри новата учебна година в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, а директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов – в ОУ „Ангел Кънчев“.

   Днешният ден беше и част от благотворителна инициатива под наслов „Спаси цвете, подари надежда!“, организирана от родители и ученици в Русе. Идеята бе в училищата да бъдат поставени дарителски кутии, в които всеки желаещ да пусне парите, предвидени за букет. Събраните средства ще се използват в подкрепа на фондация „Александър Русев“ и нейната мисия да се изгради модерен рехабилитационен център със закрит басейн за деца с увреждания.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha