Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Награди за най-добрите на Рибен фест 2018- Бръшлен

Публикация 09 Sep, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

    Снимки: 1,2,3,4 

   Награди и много настроение е резултатът от тазгодишния Рибен фестивал 2018 - Бръшлен, който се проведе вчера.

   Около 14.30 часа кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави участници и гости, като изрази задоволството си от факта, че се пази една традиция и уважение към рибата и нейните превъплащения в тенджерите, в тиганите и на скарите.

  Кметът на Бръшлян Димчо Петров пък е доволен, че този прадник събира все повече хора от Бръшлян и цели фамилии, които се връщат в родното място, независимо дали са в други български градове или в чужбина.

 Разбира се, най-очаквано бе обявяването на класирането от компетентно жури. За отбелязване е, доайенът на рибарите и председател на журито Васил Йорданов свари чорба за 500 души.

  Северина Крумова от Блъшлен е направилата най-хубавата рибена чорба. Впечатляващо бе представянето сборната група скаути от Русе и Варна с второто им място.

  При печената риба най-добре се представи Емил Николов от Бръшлен, който традиционно участва в рибената надпревара и е сред победителите.

  За най-бързо чистене на риба статуетката отиде при Вендо Милде от Русе.

  Най- добра домашна домашна ракия бе определена гроздовата на Минчо Василев.

  Цялата тази рибна фиеста премина и с представяне на самодейни групи  и състави от Русенско, Тутраканско, Кубратско и Сливополско. За първи път на сцената се показаха и детски танцов състав "Хоп троп".

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама