Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Росен Даскалов представи първия български електрически автомобил

Публикация 06 Sep, 2018 / akcent.bg

  Собственикът на "Син карс интернешанъл" Росен Даскалов представи шосейна версия на първия български електрически автомобил, състезателен автомобил и концепция за мултифункционален и компактен градски електромобил, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

   Предвижда се колата да се произвежда в България и да се изнася в чужбина. По думите на собственика новият L City е изцяло насочен към бъдещето и именно затова от него ще се предлага единствено електрическа версия.

  Общият брой на регистрираните електрически и хибридни превозни средства в страната от всички категории е 6808, съобщи зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на представянето. От тях леки автомобили изцяло електрически са 554, а увеличението за пет години е над 600%.

   "Около 170 компании произвеждат части и системи за основните автомобилни производители и генерират заетост за над 40 000 души в България", каза зам.-министърът. Той подчерта, че производството на български електромобил е сред приоритетите и изцяло съответства на насоките на провежданата икономическа политика за насърчаване на инвестициите в нови иновативни производства.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама