Днес е : Четвъртък, 2 Юли 2020

Да резервираш онлайн – тенденции и препоръки

Публикация 18 Aug, 2018 / akcent.bg

  Значителни ръстове на онлайн потреблението на туристически услуги в световен мащаб показва скорошен доклад на един от най-големите изследователи в туризма Skift. Само две от най-големите онлайн туристически агенции в света, базирани в САЩ и Европа, генерират стотици  милиарди годишен брутен оборот от резервации на хотели, самолетни билети, коли под наем и други туристически услуги чрез интернет и се оказват едни най-големите рекламодатели в света изобщо.  

  Тенденцията е към все по-мащабно разширяване на предлаганите услуги и доставчици и превръщането на тези платформи в all-in-one място за организация на пътувания. Те предоставят на потребителите възможност за лесно сравнение на огромен брой оферти, удобни резервации и конкурентни цени.

  Големите играчи се надпреварват да добавят към своите бази все по-голям брой хотели и превозвачи от цял свят, а огромна скорост набира и предлагането на алтернативно настаняване (отдаване под наем на лична собственост), ресторанти, ваканциионни пакети, екскурзии, билети за различни атракции, събития и други. 

  Най-голямата онлайн туристическа агенция у нас, eSky, e вече 10 години на българския пазар, но въпреки своя опит и голям брой клиенти, у нас все още среща известен скептицизъм и потребителски въпроси като:

   Сигурни ли са онлайн резервациите? Онлайн резервациите са не само голямо удобство и улеснение за потребителя, но и са достатъчно сигурни, стига да объръщате внимание на някои детайли при избора на сайт, от който да резервирате.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама