Днес е : Вторник, 26 Януари 2021

Медиана: Почти 32% гласуват за партия на Слави Трифонов

Публикация 10 Jul, 2018 / akcent.bg

Над 38% харесват формация на Румен Радев. ГЕРБ води с 4 процента на БСП

   Хипотетична партия, оглавявана от ТВ водещия Слави Трифонов, би получила 31, 8% на избори сега, а формация, начело с президента Румен Радев - 38, 2 на сто. 

   Показателно е, че над 55 % от всички избиратели заявяват, че е възможно да гласуват за една от двете несъществуващи политически партии, твърдят от социологическата агенция Медиана.

   Изследването на агенцията е проведено от 1 до 6 юли сред 1008 пълнолетни граждани. 

   Ако през май хората писаха на "Борисов 3" оценка "Среден" (3.44), то през юли тази оценка е "Среден" (3.40).

   Ако изборите бяха днес, ГЕРБ отново щяха да са първа политическа сила с 24.8% от вота на населението. БСП остават на второ място с 20.5%, а ОП - на трето с 9.7%. При вот сега ДПС биха събрали 8.3%, "Воля" - 2.1%, АБВ - 1.9%, "Демократична България" - 1.6%, Реформаторски блок - 1.4%, СДС - 0.4%. 

    Според Медиана личните рейтинги на политиците изглеждат така: 

   Краят на Европредседателството на България носи по-скоро разочарование и засилване на скептицизма. Свръхочакванията, свързани с него (Шенген, Еврозоната, конкретни политически и преди всичко икономически ангажименти за Западните Балкани), се сблъскват с рутината на едно нормално провеждане, на едно протоколно политическо събитие, на което страната е просто домакин, е един от основните изводи на социолозите от проучването. 

   Политическите трусове в Германия и видимият разнобой в позициите на европейските страни (по въпросите за миграцията, САЩ и др.) засилват евроскептицизма в страната. Едва 37 % от пълнолетните в страната смята, че ЕС ще успее да се съхрани в този си вид в рамките на следващите 10 години, сочат още данните на Медиана. 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама