Синът на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския - Иван е задържан за участие в престъпна група планирала нападения и убийства срещу магистрати и полицаи.

  Това стана ясно от ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев в отговор на журналистически въпрос по време на брифиг. В изявлението участие взеха и главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

  Гешев обясни, че Иван Йосифов на практика е имал ръководни функции в бандата, но още не е ясно какво обвинение точно му е повдигнато.

  Двама прокурори от спецпрокуратурата и няколко полицаи са били в списъка на групата. По думите на Гешев тези служители били в списъка на престъпниците, защото си вършели съвестно работата и не приемали подкупи, посочи шефът на спецпрокуратурата

  Магистратите водили други дела срещу участници в престъпната група. 

  Групата се състои от 17 души, 10 от тях са задържани, на другите седем е повдигнато обвинение. Четирима се обявени за общонационално издирване. Групата е спипана на връх Шипка.

Групата основно се е занимавала с разпространение на наркотични вещества и агресивно разширяване на територии и дилърска мрежа, информира Гешов. По думите му бандитите са принуждавали малолетни непълнолетните да продават наркотици.