Днес е : Понеделник, 1 Юни 2020

Златният залез на Борисов. Или още за словесната схватка ГЕРБ - БСП

Публикация 30 May, 2018 / akcent.bg

Социологът Първан Симеонов и политическият анализатор Арман Бабикян пред Bulgaria ON AIR

  Словесната схватка между ГЕРБ и БСП след изборите в Галиче продължава. Коментар в студиото на България ON AIR направиха социологът Първан Симеонов и политическият анализатор Арман Бабикян.

  "Изборите все повече стават занаят и настървението, с което се провеждат нараства. Залогът става твърде висок на фона на това противоборство. БСП казаха, че са хвърлили целия си ресурс в тези избори, за тях победата е на всяка цена" каза политологът Бабикян.

"Трябва да има говорене за демокрация когато става въпрос за избори. На БСП им се налагаше много пъти да губят, но те се настървиха заради последните парламентарни избори, когато загубиха с малко" допълни Симеонов.

  "Различията между БСП и ГЕРБ започнаха да намаляват, може би заради лекия завой на България на Изток", допълни Бабикян.
Утре /днес/ предстои и срещата на премиера Борисов, който е следващият, на посещение в Русия.

  "България може да се окаже на гребена на вълната. Щатите системно се оттеглят от своите ангажименти и това праща Европа в орбитата на Москва", заяви политическият анализатор.

  Според Симеонов, новината от срещата между Борисов и Путин може да бъде стопляне на отношенията с Русия, както с Анкара.
Той допълни, че Борисов може да се окаже на точното време и място, но е по- скоро въпрос на късмет.

  "Би било добре е ако успеем да изтъргуваме бизнеса. Няма място за завои към една държава с вертикална власт и без правосъдна система. Това,че тази година има 25% по- малко руски турсисти, не е проблем - ще дойдат британски туристи на тяхно място", категоричен е Симеонов.

  "Въпреки че Русия е голяма по територия, въпреки възрожденското разбиране за Русия, ние не трябва да предаваме ценностите си", категоричен е той. Социологът нарече предварителното необявяване на тази среща "свенливо" поведение на министерсия съвет и пресцентъра.

  "Смешно е когато президент и премиер се конкурират, прилича на селско състезание. Ясната политика с приоритети трябва да се отстоява съвместно и от двамата" каза Симеонов.

  Бабикян допълни, че на фона на приключващото Европредседателство различията между БСП и ГЕРБ изчезват и всички партии са настроени произточно.

  Коментаторите се обединиха около извода, че от няколко седмици времената са нови и това вероятно ще бъде новата посока от есента.

  "Борисов се намира в залеза си, а той понякога е и златен", заяви Симеонов.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама