Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Каолин подари на гр. Сеново открита фитнес площадка

Публикация 23 May, 2018 / akcent.bg

 

Снимки 1,2,3,4

   Гражданите на Сеново вече  могат да спортуват на открито на фитнес площадка,  закупена и монтирана пред кметството на града. Тя е изградена от Каолин и дарена за стопанисване и управление на ФК „Миньор Сеново 2012".  Днес всички любители на спорта, заедно с част от служителите на фирмата изпробваха новите фитнес уреди. А за по-ранобудните бяха осигурени награди от Каолин.

     Дарението е на стойност 13 000 лв. Минно-добивното дружество се ангажира, ако има интерес от гражданите, да добавя всяка година нови уреди или спортни  площадки /игрища за волейбол, баскетбол мини-футбол и др./

  Изразявам благодарността си към ръководството на "Каолин" и най- вече към изпълнителния директор Димитър Ангелов за тази нова и нужна на Сеново придобивка. Това заяви за Акцент.БГ кмета  Ина Георгиева пред Акцент.БГ, която е и председател на футболния клуб "Миньор" Сеново. До момента в областта на спорта не можем да се похвалим с необходимата спортна база, дори в училището нямаме физкулутер салон. А средства по проектите за малките населени места дотук все още не достигат.

  Благодарна съм и за съдействието на кмета на Община Ветово Георги Георгиев и на Общинския съвет в лицето на неговия председател д-р Мехмед Мехмед, които съдействаха този малък празник да се случи, каза още кметът на Сеново.  Фитнис площадката е пред сградата на кметството, а за да бъде опазена е под видоенаблюдение.

  Задоволство от дарението на "Каолин" към Сеново изрази и председателят на Об. съвет д-р Мехмед. Компанията пое ангажимент да изгради спортни съоръжения и прощадки в три населени места в общината и това вече е факт. След Смирненски и Глоджево, днес вече и в Сеново има съвременно място където желаещите спорт да го практикуват. Надявам се и занапред "Каолин" да подкрепя инициативи на Общината, каза още д-р Мехмед след откриване на спортното съоръжение.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама