Днес е : Петък, 14 Август 2020

План А на Борисов – пълен мандат! План Б – пенсия, може би...

Публикация 24 Apr, 2018 / akcent.bg

Парите не ме интересуват, стига ми къщата в Банкя, казва премиерът

  Премиерът Бойко Борисов смята, че този път няма причина да не изкара мандата си докрай. Ако все пак нещо се обърка, той няма план Б. "Толкова се уморих за тези години, че спокойно мога да си почивам", казва той в интервю за Дир.бг и не изключва варианта в такъв случай да се пенсионира.

  Ако обаче изкара мандата си докрай, след това ще се посвети на партията. И е категоричен - няма да се кандидатира за президент.

  Борисов твърдо заявява, че не възприема политиката като бизнес и вярва, че заради това неговите действия са успешни. Той допълва и че прави разлика между парите и властта.

  "Всеки, който ме познава знае, че парите изобщо не ме интересуват и това е мое много хубаво качество. И никога не са ме интересували като средство. Имам си къща в Банкя, която надали може да се каже, че е луксозна, но ми е удобна. Там съм се родил, там ще си умра, дето се вика", казва той.

  Борисов е категоричен, че властта при ГЕРБ е в полза на хората, но признава, че управлението му не е безгрешно. Като черна точка той посочва администрацията. " ...жена, когато има на гишето, ще видиш характера й. Като се падне някоя кисела на гишето, хората псуват мен. Така е прието в България, за всеки проблем е виновна държавата", пояснява той.

  Премиерът коментира и отношенията с партньорите в коалицията. Той е категоричен, че има много добър диалог с патриотите в сегашната власт. За предишния кабинет казва, че ГЕРБ не са били виновни за раздялата с реформаторите.

"В един момент те имаха шизофренно поведение. В един момент Христо Иванов министър на правосъдието, а недоволен от правосъдие. Радан Кънев в опозиция, а министрите му в управление. Как да работим в такава ситуация?! Ние станахме смешни по едно време", казва той.

  Борисов коментира и дали е възможно да се коалира с БСП като припомня, че е предложил такъв модел, но социалистите са го го отхвърлили. "В момента виждате, всяко нещо, което правим, те /бел. ред. БСП/ го хейтят. Както и да е. Това е тяхно право, аз в друга партия не се меся", допълва той.

Премиерът споделя и личното си мнение, че е скептичен, че сделката за ЧЕЗ ще се състои. "При този шум, надали", казва той и припомня, че държавата няма как да повлияе на нея, защото е частна.

     От интервюто на Борисов става ясно и че той чака второ внуче.

   Ето откъс от казаното от премиера:

- От Вашия живот какъв филм може да се получи екшън, драма, комедия, комедия - драма?

- По принцип е интересно. Без ничия помощ, само с Божията, така си го обяснявам, син на учителка и пожарникар, така да извърви пътя си, че да заема такива постове...

- Казвал ли сте си някога: "за пожарникар се справих много добре?

- Като пожарникар, да не кажа, бях най-добрият, но със сигурност от най-добрите. И това всеки колега ще го каже.

- Ако тази сграда започне да гори, знаете ли какво да правите?

- Съседната съм гасил, ЦУМ, когато гореше на времето.

- Колко наивен бяхте, когато влязохте в политиката?

- Когато влязох в политиката не бях наивен, бях ядосан, защото мисля, че като главен секретар не само си вършех много добре работата, а и хората много я одобряваха. И бях изгонен по лош начин.

- Търсихте ли отмъщение след това, реванш ли бе влизането в политиката?

- Пак Божа работа, пак случайност. Тогава Софиянски се отказа от мандата и в рамките на няколко месеца се проведоха изборите за София. Във всички случаи, ако не ме бяха изгонили като главен секретар, още щях да си марширувам по плаца.

- Когато излязохте от кабинета на главен секретар на улицата, кой бе до Вас и какво Ви каза? Какво се случваше в главата Ви?

- Беше много опасно, защото някои големи босове, включително и международни, ми издадоха смъртна присъда, както и на един холандски прокурор.

- Сретен Йосич, за него ли говорите?

- Не искам да споменавам имена, защото не е коректно. В същото време през тези близо пет години, като главен секретар, не ми бяха останали приятели.

- Защо?

- Когато заемаш такъв пост нямаш приятели.

- Имахте охранителна фирма, познавате хора от ъндърграунда, а после влизате като главен секретар...

- Те ги познаваха всички. Такава ми е била работата. И съм си я вършил добре. Така че беше трудно. Учудващо бе и за много от посланиците всичко това. Аз си спомням даже президентът Първанов ми се обади, ако искам да отида съветник в Президентството или нещо такова. Аз отказах и си отидох в нас.
....
Аз четох и как дъщеря ми карала "Бугати" с 300 км в час в Лос Анджелис. А тя, дано да е всичко наред, е в 7-8-мия месец бременна.

- Тя какво кара всъщност?

- Къде е Лос Анжелис и "Бугати", къде е това, че едвам ходи детето и кара тежка бременност и друго дете гледа. Е това е идиотщина. Сто души да повярват на това е ужасно.

   Пуснаха - къща в Лос Анджелис, страхотна. Борисов ходил там, правил оргии. Щом "Биволъ", които изобщо не ме обичат, написаха, че не е вярно, защото къщата била на някакъв продуцент и като си я видял казал: "чакай бе". А и не съм стъпвал в Лос Анджелис. Ето и тук още 100 души да повярват... И накрая като напишеш , че той взел и ЧЕЗ и си казваш: "О, то ясна работата". Ето това е гадостта на жълтите новини и на цялата тази работа.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама