Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Албена АД ще разпределя дивидент от 70 стотинки на акция за 2017 г.

Публикация 23 Apr, 2018 / Румен Николаев

50 милиона инвестиции за 50-годишния юбилей догодина планират от дружеството

     По 70 ст. дивидент на акция на Албена АД ще бъде предложението, което ще се подложи на гласуване на Общото събрание през следващия месец. Това съобщи днес на пресконференция в курортния комплекс Председателят на съвета на директорите Радосвет Радев, която се проведе часове по-рано.

      Първоначално замисълът  е бил дивидентът да бъде по-малко, но след допитване с миноритарни акционери се е стигнало до това предложение. Съблюдаваме стратегията за развитие и инвестиционната програма на дружеството и търсим баланс, реално инвестициите, които ще бъдат направени тази година, са около 30-35 млн. лв., конкретизира Изпълнителният директор Красимир Станев. За миналата година те са били около 63 млн.лв. За следващата, 2019 г., когато комплексът ще чества 50-годишен юбилей, символично или не, предвидените инвестиции са 50 млн.лв.

       Развитието на Албена през следващите 5-7 години ще бъде от повишаването и от две и тризвездна дестинация в четиризвездна, каза Радосвет Радев. В момента 10% от легловата база в Албена е 5 звезди.

         Курортният комплекс Албена е най-големият на Балканите и на Средиземноморието, който е собственост и се управлява от една фирма.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама