Понеделник, 25 Септември 2023

Най-големият проблем на държавността – корупцията!

Най-големият проблем на държавността – корупцията!
Публикация   11:07     17 Апр, 2018 /     akcent.bg   /     1124

Ако Радев стане лидер, ще пребори с ГЕРБ, коментира д-р Николай Михайлов

  Президентът Румен Радев вчера изнесе лекция пред студенти в УНСС, озаглавена "Социално и икономическо развитие на България". Той успя да вклини в нея част от проблемите и насоките в нашето развитие. Държавният глава отбеляза, че е "време прожекторите да осветят тъмната строителна площадка, на която се намираме".

   "Най-големият проблем на българската държавност е корупцията, особено в предприемаческия свят. Несъвършенствата са работодателите, тъй като те разпределят средствата към покровителите на този мрак. С други думи – крадат", посочи психиатърът д-р Николай Михайлов.

   Румен Радев получи множество критики от Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев. Според госта в студиото на "България сутрин" Бойко Борисов и Цветан Цветанов играят доброто и лошото ченге с президента.

   "Не мисля, че Радев има почерка на партиен президент, както Плевнелиев. Плевнелиев повтаря евроатлантически клишета, които не може сам да разработи. Становищата на президента Плевнелиев не заслужават дълга медитация, тъй като не са интересни. Той е просто специализиран да атакува Радев, за да се открои колко лоялен е към евроатлантизма. Плевнелиев няма собствен характер и не обсъжда позициите си със своя гледна точка", категоричен бе д-р Михайлов.

   По линия на химическата атака в Сирия, психиатърът подчерта, че в момента има смълчаване относно виновниците за атаката.

   "Атаката е престъпление, но кой го е извършил се решава с разследване, което не е предприето. Убеждението, че Русия е извършила тази атака, лежи на данни, които не могат да бъдат разсекретявани. Бих приветствал позицията на правителството. Те отказаха да експулсират руски дипломат, а това е много добре", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

  Ще се намерили кой да светне лампата и да реши проблемите?

   "Без адекватно политическо лидерство това не може да стане. Опозицията в България има своите качества, но политическата ѝ сила е слаба. Тя не може да контролира управлението, тъй като не може убедително да претендира за власт. Единствената конкурентна фигура с ограничени правомощия е президентът. Ако Радев стане лидер на политическа сила, той ще се пребори с ГЕРБ", завърши д-р Николай Михайлов.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha