Днес е : Събота, 24 Юли 2021

100 щангисти от страната се събират за седмото издание на `Купа Русе`

Публикация 16 Apr, 2018 / akcent.bg

  Седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще се проведе на 21 април. Надпреварата ще се състои в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тази година турнирът е посветен на 20 години от създаването на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, които са домакини на събитието.

  Състезанието ще започне в 9 часа сутринта. В него ще се включат близо 100 млади щангисти от Русе, Добрич, Варна, Сливен, Сопот, Карлово, Пловдив, Асеновград и др. Публиката ще може да види представянето на трима млади щангисти, които извоюваха медали за България от приключилото преди няколко седмици Европейско първенство по вдигане на тежести – Стилян Гроздев от Русе, който завоюва сребро в двубоя в категория до 62 килограма, Георги Шиков, който стана сребърен медалист в двубоя в категория до 105 килограма и Даниела Пандова, която завоюва бронз в категория до 48 килограма. В надпреварата ще се включат и други състезатели от разширения състав на националния тим по вдигане на тежести.

   Официалното откриване на турнира „Купа Русе“ ще се състои в 12 часа. На него се очаква да присъстват представилите на местната и държавната власт.специални гости ще бъдат старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев, секретарят на БФЩ Борислав Гидиков, както и шампионите Нено Терзийски, Янко Русев и Нораир Нурикян.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама