Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Шестима зрители в болница след инцидент на рали в Шумен

Публикация 15 Apr, 2018 / akcent.bg

   Шестима души бяха ранени днес, след като състезателен автомобил се вряза в публиката на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в района на Шумен. Те са приети в спешното отделение на многопрофилната болница в града, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов.

  Инцидентът стана по време на третия манш от „Мемориал Валерий Великов“. Според очевидци пилотът Николай Георгиев с лек автомобил БМВ изгубил контрол над автомобила и се врязал в публиката в район, в който няма предпазни мантинели. 

Четири линейки бяха изпратени на място.

   Инцидентът става точно в 14:32 и като резултат от удара са пострадали общо четирима души от зрителите и един от охранителите, осигуряващи състезанието. -  И. К. - на 37 год., КУ - на 30 г. (двамата от Горна Оряховица  - със счупени подбедрици), охранителят Р..И. - на 40 год, който е с открита фрактура и единствено остава в МБАЛ Шумен, К. Н. - на 54 год. и А. Й. - 24 год. (с травми)

След инцидента беше взето решение за прекратяване на състезанието.

Шумен е домакин на 19-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. Автомобилното състезание е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.

   ШУМЕНСКИЯТ инженер Христо Манолов  днес записа името си не само като победител в първия манш от състезателния ден на Мемориал Валери Великов, но и като вторият пилот, който е направил най-бързото качване между старта на Кьошковете и финала на Пазачницата на Шуменското плато.

   При първото преминаване на трасето пилотът на БАМС успя да изведе своето Мицубиши Лансър Ево 9 (НС1) най-бързо до финала, спирайки хронометрите след 1:45.39 мин (средна скорост от 114.423 км/ч) , с 0.5 сек по-бързо от времето на Николай Златков (Проспийд, Ауди S1 Куатро), който постави първото най-добро постижение в мемориал Валери Великов.

   Рекордът на Златков е от 2015 г. и бе поставен по време на третия манш от състезанието – 1:45.89 мин.

   Преди него обаче първата поправка на постижението на Златков направи националният шампион в генералното класиране Юлиян Телийски (Мицубиши Лансър Ево 9, НС1), който завърши на Пазачницата след 1:45.50 мин.

   Неговата корекция обаче остана жива едва две минути, преди Манолов да направи своята корекция на най-бързото изкачване в Мемориал Валери Великов.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама