Днес е : Петък, 21 Февруари 2020

Махат фирмените стикери за автозастраховки от колите?

Публикация 13 Dec, 2010 / akcent.bg


 

Обсъжда се вариант за премахване на стикерите за платена застраховка на автомобилите, които разкриват коя компания ги обслужва, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов по време на конференция на тема "Сигурност и превенция срещу застрахователните измами". Свалянето на стикерите за „Гражданска отговорност” от стъклата на колите е една от адекватните мерки за предотвратяването или поне намаляването на застрахователните измами.

 Поне една или две компании използват силови структури, за да отнемат автомобили, застраховани при конкурентни фирми", заяви министърът и добави, че подобна информация е трудно доказуема. Цветанов смята, че при задържането на емблематични фигури в бизнеса с автокражби, които гравитират около застрахователните компании, цели денонощия не е имало такива престъпления.
"В момента, когато те бъдат пуснати под парична гаранция, кражбите започват отново", допълни Цветанов.

Той каза още, че схемите за измами в чужбина се задействат, едва след като откраднатият автомобил премине границата. Тогава собственикът подава сигнал за кражба, но колата вече е с пренабити номера и може би продадена.

Общо 100 млн. лева са загубите на застрахователните компании от измами годишно, отбеляза председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев по време на форума.


Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама