Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Медал от Олимпиадата в Токио ще бъде целта на ТСК - Русе

Публикация 31 Mar, 2018 / akcent.bg

   Поздравления от Областния управител Галин Григоров, заместник-кмета на Русе Иван Григоров и ръководителя на Ученическата спортна школа Мая Иванова  получиха Стилян Гроздев и Ангел Русев от тежкоатлетически спортен клуб – Русе след отличното си представяне на продължаващото в Букурещ Европейско първенство по вдигане на тежести.

   Специални поздравителни адреси и парични премии за двамата младежи и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови имаше и от президентът на ТСК – Русе доц. Кирил Панайотов. Той припомни, че целта на отбора е медал от олимпиадата в Токио след две години. „Ангел направи първата стъпка и влезе в шестицата, а Стилян е първият ни медалист.

   Малко не стигна за златото, но пък така е по-добре, за да има стимул. Направихте първата крачка. А тя е най-трудна. Човек трябва да повярва в себе си. Радвам се, че вече ви има в списъците“,  коментира доц. Панайотов. Той подчерта, че в клуба има над 50 деца, и работят в залата, вместо да са на улицата.

   Доц. Панайотов подчерта, че по-големите трябва да са стимул за младите да постигат добри резултати. „Това е нашата работа като клуб – да подготвяме млади щангисти за националния отбор на България. За да сме сигурни, че ще имаме медал от Токио трябва да имаме поне трима души в националния тим“, допълни доц. Панайотов. 

   За шампионите, щангистите и техните гости имаше осигурена почерпка и огромна торта с трибагреника на България.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама