Днес е : Събота, 5 Декември 2020

`Рено` показа бъдещето на градския транспорт

Публикация 19 Mar, 2018 / akcent.bg

    Градският транспорт на бъдещето е твърде вероятно да се състои от споделени, електрически и автономни превозни средства, смятат от "Рено" и на автосалона в Женева показаха превозно средство, което отговаря на тези критерии. Моделът "Изи-гоу" (EZ-GO) използва платформа на роботизиран автомобил, върху която френският концерн ще изгради серия различни превозни средства.

   От "Рено" смятат, че "Изи-гоу" комбинира гъвкавостта и комфорта на индивидуалния транспорт с ефективността и сигурността на обществения. Минибусът събира до шестима пасажери, като решение на оператора, който предлага услугата, е дали той ще може да се хваща от мрежа от публични спирки, или ще взима пътниците от домовете им.

   При втория вариант заявката ще се прави през специално приложение, като всеки ползвател ще може да си запази предпочитано място в салона и дори да избере компанията, с която да пътува. Така например индивидуални туристи биха могли да се обединят за наем на цялото превозно средство, с което да разгледат забележителностите на града, в който са.

   "Рено Изи-гоу" е предназначено за придвижване основно в градска среда и това е причината максималната му скорост да е ограничена на 50 км/ч. Превозното средства е със задно предаване и четири завиващи колела. Зареждането на батериите пък може да стана и индуктивно. 
 
   В салона има шест места, като е обособено U-образно канапе. На борда има безжичен интернет, както и места за зареждане на мобилни устройства. Качването и слизането става през рампа в предната част.
   "Изи-гоу" е снабден с въздушно окачване, така че в спряло положение се приближава максимално близко до земята, за да се улесни качването.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама