Днес е : Петък, 6 Декември 2019

Над 6 млн. лева ще инвестира `Астра Биоплант` в модернизиране на производството и екология

Публикация 14 Mar, 2018 / Румен НИКОЛАЕВ

  Около 6,5  млн. лева ще инвестира "Астра Биоплант" ЕООД в модернизиране на производството и екология. Това съобщи управителят на дружеството Димитър Минчев.

  Инвестициите ще бъдат направени в обновление на част от производствените мощности, което ще позволи да бъдат преодолени допуснати при първоначалното изграждане недостатъци, установени в процеса на работа, включително и емисии в атмосферата, шум и отпадни води.

  Промените ще засегнат резервоарното стопанство, ще бъде изграден нов котел, както и въвеждане в експлоатация ново, модерно производствено оборудване.

По този начин ще се увеличи производството и същевременно ще бъдат намалени емисиите от това производство.

Започната е процедура по ОВОС, като компанията сама е предпочела по-тежката и тромава възможност.

   Новата инвестиция се очаква да заработи до година и половина, включително и с изготвянето и приемането на доклада за Околната среда.

Вече са проведени срещи с населението в Сливо поле и в Ряхово, на които е представен новия инвестиционен проект. Целта им е да бъдат казани проблемите, които с крупната инвестиция да бъдат решени, обясни Димитър Минчев.

  Така на жителите в общината им е разяснено, че производствените води ще бъдат рециклирани /ще се използват повторно/, което ще доведе до значително намаление на отпадните води.

Пречистването на емисиите в околната среда ще се преминава през  двустепенно очистване-  мощни мултицициклон и електростатични филтри.

Производственият шум също се бъде ограничен чрез затваряне в камери на по-шумните съоръжения, а тези, които са на открито, ще бъдат подменени.

  В завода на "Астра Биоплант" в Сливо поле работят над 80 души, като общият брой на ангажираните в компанията е 250. В производството с предимство се приемат жители на община Сливо поле, уточни Минчев.

   За пореден път тя е носител на престижни награди. В ежегодната авторитетна класация на в-к „Капитал” дружеството е на 14 място в страната по приходи и на първо по приходи и по печалба за Северен Централен район в класацията на Българската Търговско- промишлена палата.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама