Днес е : Неделя, 26 Март 2023

Оскари 2018: `Формата на водата` надви `Три билборда извън града`

Публикация 05 Mar, 2018 / akcent.bg

  • "Формата на водата" е големият победител с четири награди, включително за най-добър филм и режисура.
  • "Три билборда извън града" трябва да се задоволи с оскарите за актриса и поддържаща роля, а "Дюнкерк" - със статуетките за монтаж, звук и звуков монтаж.
  • 90-ият юбилей на наградите премина достолепно и даже консервативно след 3 години на гафове и скандали

 

   "Формата на водата" е най-добрият филм на 2017 г. според Американската филмова академия. Фантастиката на Гийермо дел Торо надви основния си конкурент "Три билборда извън града" с 4:2 оскара, включително най-големия приз, в една от малкото изненади на 90-ата церемония по връчването на наградите. Черната комедия на Мартин Макдона, която бе сочена за фаворит, но с много малка преднина, ще трябва да се задоволи със статуетките за главната роля на Франсис Макдорманд и поддържаща на Сам Рокуел.

   Втори по брой награди, 3, е "Дюнкерк" с призовете за монтаж, звук и звуков монтаж, а останалите фаворити в 9-членната категория за най-добър филм си тръгнаха с по един утешителен "Оскар" от другите категории. На техен фон "Блейд рънър 2049" взе 2 статуетки, сред които първия "Оскар" на ветерана оператор Роджър Дийкинс.

   След безпрецедентните скандали и обвинения в сексуални престъпления, разстресли Холивуд, академията успя да отбележи юбилея си достолепно и даже консервативно. Реакциите спрямо повратни моменти като #MeToo и #OscarsSoWhite бяха свити до един-два сегмента, хуморът - не така хаплив, дори никой не спомена името на президента Тръмп. Политическите призиви бяха ограничени до конкретни каузи като имиграцията и забраната на оръжията в САЩ.

Източник: Дневник

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама