Днес е : Петък, 27 Януари 2023

Севда Асенова стана носител на Купа Странджата 2018

Публикация 26 Feb, 2018 / akcent.bg

Стойка Петрова за четвърти път стана носител на златен медал на престижния турнир

Три златни медала и купа „Странджа” спечелиха боксьорките от боксов клуб Русе на Международния боксов турнир.

Севда Асенова спечели финала срещу носителката на бронзовото отличие от олимпийските игри в Бразилия Чунгнейжанг  Индия с 4:1 гласа преди тази среща записа победи срещу Прокесова Чехия и Роберта Боната Италия. За русенката това е първа титла от „Странджа“, тъй като категорията й за първи път влезе в програмата на турнира.

 Габлиела Димитрова прегази на финала  шампионката на Гърция Куцогеоргопо с 5:0 гласа. До финала победи Санбиер Швеция, Лосвик Норвегия и Джойа Италия. „51 килограма е много силна категория и никоя от съперничките не е за подценяване. За мен е добре, че с всяка изминала година надграждам в развитието си и, разбира се, очакванията и целите ми за предстоящите европейско и световно първенство са големи“, сподели Димитрова.

  Стойка Петрова победи на финала Златислава Чуканова с 4:1 гласа, а преди финала победи шампионката на Русия Кулешова, Мейсан Индия. Това е четвъртата титла на Стойка Петрова на турнира „Странджа”. „Както знаете, никога не съм доволна от цялостното си представяне – винаги има какво още да се желае – сподели след награждаването Петрова. – Доволна съм от крайния резултат, защото бях прекъснала за дълъг период от време заради контузия. Може да не се върнах по най-добрия начин на ринга, но резултатът е задоволяващ. За мен турнирът беше като една проверка на това дали мога да продължа да се развивам, тъй като предстоят европейско и световно и те са моите цели“, сподели първата ни участничка на олимпийски игри.

  Носител на Купа „Странджа” за 2018 година бе присъдена на Севда Асенова. Трите златни медала и купата са резултат от сериозното професионално отношение  на боксьорките и  на техния треньор Павел Сяров.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама