Днес е : Понеделник, 1 Март 2021

Затварят прохода Шипка заради тържествата на 3 март

Публикация 25 Feb, 2018 / в-к 24 часа

Пpоxодът ще бъде затвоpен за тpанзитно пpеминаващите автомобили от 20 чаcа на 2 маpт до 18 чаcа на 3 маpт

      Въвежда се временна организация на движението по пътя Казанлък – Габрово заради провеждането на тържествения митинг на връх Шипка по случай националния празник на България 3 март, съобщиха от областната управа в Стара Загора. Проходът ще бъде затворен за транзитно преминаващите автомобили от 20 часа на 2 март до 18 часа  на 3 март т.г., движението се пренасочва през Прохода на републиката /Хаинбоаз/. През Шипка между Северна и Южна България ще могат да минават само автобуси на организирания междуградски транспорт.

   Автомобилите на гостите на тържествата ще бъдат пропускани само еднопосочно от 6 до 14 часа на 3 март от Казанлък към върха и от Габрово към върха. Обратно ще се слиза между 14 и 18 часа. Автомобилите ще  паркират отдясно на пътното платно по реда на пристигането си.

     Според предварителната програма, пред Паметника на връх Шипка българският патриарх Неофит и руският патриарх Кирил ще отслужат заедно заупокойна молитва за падналите български опълченци и руски воини. В общата служба ще участват членовете на Светия синод на Българската православна църква. Преди това обща религиозна служба ще има и в Храм-паметника „Рождество Христово” в град Шипка. Руската църковна делегация ще е у нас по повод 140-годишнината от края на Руско-турската освободителна война от 1877/1878 година.

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама