Днес е : Вторник, 14 Юли 2020

Ренета Инджова: Ако президентът не продължи това, което започна, го очаква погром

Публикация 18 Feb, 2018 / akcent.bg

От тази "вероломна атака" към правителството трябваше да има последствия, а такива не видяхме, смята бившият служебен премиер

   От тази "вероломна атака" на правителството, както заяви премиерът Борисов по повод въпросите, които отправи президентът Румен Радев, трябваше да видим последствия, а такива не видяхме, заяви по бТВ бившият служебен премиер на България Ренета Инджова.. Главният прокурор най-малкото трябваше да се самосезира вследствие на такова изказване, защото не е направено от кой да е, а от президента на републиката.
   "На всички обаче е известно, че прокуратурата е неработеща институция на страната или че работи срещу законите на правовата държава. Този сблъсък обаче между двамата държавни мъже по никой начин не беше експониран и не притесни никого", продължи тя коментара си.
   Според нея, провокацията идва от премиера. "Казаните от президента неща в една правова държава щяха да бъдат разяснени. Аз сега не мога да ги коментирам. Ако мен ме бяхте повикали, след като институциите и властите са се самосерила, щях да имам отношение", посочи Инджова.
   Ако се казват такива неща от президента, той трябваше да бъде поканен и да каже какво е имал предвид, когато говори тези неща. Поканихте ли г-н Тимерманс, който е главен преговорящ за правосъдната система, поканихте ли главния прокурор, отправи Инджова въпроси към водещия на "120 минути".
   Тя япродължи: "Известно е, че почва по света една операция, по която ще бъдат занулявани активи, ще бъдат променяни валутни съюзи,у ще има може би нов валутен или финансов режим. Но във всички случаи ЕС коя ситуация предпочита? Да чака и да види в структурата му как влизат престъпни елементи, или е необходима една операция "чисти ръце"?
   Ако президентът не продължи това, което е започнал, го очаква погром. Капаните са непрекъснато, шантажите са непрекъснати. Търси се едно говорене да утеши публиката и да продължи по-нататък, завърши Инджова.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама