Днес е : Неделя, 28 Май 2023

Трима извършители на телефонни измами са задържани в района на гр. Ветово

Публикация 08 Feb, 2018 / akcent.bg

Спецоперацията е реализирана от служители на сектор „Измами“ в ГДНП и колегите им от ОДМВР - Силистра и Русе. Действията са ръководени от прокуратурата

  В резултат на проведени съвместни действия и спецоперация от сектор „Измами“ в ГДНП и колегите им от ОДМВР-Силистра и Русе, в гр. Ветово са установени и задържани трима участници в група за извършване на телефонни измами. Двама от задържаните - Я.Я. /32г./ - Шината, и Н.Н. /38г./ - Малкия Келеш, са осъждани, а техният „колега“- Г.Г. /23г./ е с криминални регистрации за престъпления по чл.343 б и 343 в от НК.

  Мъжете били засечени в центъра на Ветово в л.а. „Опел Астра“, собственост на бащата на единия от тях. Установено е, че групата е действала по познатия сценарий „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“.

   Задържането е осъществено, след осъществена телефонна измама, в която тяхна жертва станала 78-годишна жена от гр. Силистра, хвърлила от терасата на дома си плик с пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Силистра. В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия, при които са намерени и иззети мобилни апарати, SIM-карти (включително и такива ползвани при извършване на престъплението), както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава под ръководството на прокуратурата.

   Подробности по случая оповестиха днес на пресконференция административният ръководител на Окръжна прокуратура - Силистра Теодор Желев, директорът на ОДМВР старши комисар Кристиян Петров и началникът на сектор „Криминална полиция” гл.инспектор Божидар Генчев.

   Като изключително успешна определи операцията окръжният прокурор, предвид факта, че телефонните измами са сериозен бич за населението в региона. Той подчерта, че благодарение на проведените действия са били осъществени няколко успешни реализации на територията на цялата страна, което е довело до залавяне и на други лица, съпричастни към извършване на  телефонни измами. Прокурор Желев отбеляза  решаващата роля на гражданите, оказали съдействие на полицията в процесния случай, и посочи, че тяхната активност е изключително важна в противодействието на този вид престъпна дейност.

   Успешната реализация е резултат на прецизно координирани оперативни действия на служителите на областната дирекция с колегите им от ОДМВР-Русе и ГДНП и отличното взаимодействие с прокуратурата на всеки етап на разследването, допълни  директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама