Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Криворазбрана Толерантност?!?

Публикация 26 Jan, 2018 / akcent.bg

Общинските съветници гласуваха за нероден Петко и за имиджова Комисия

  Общинските съветници гласуваха вчера на първата за новата година сесия  два интересни документа. Единият- Декларация за това, че не дават Северен централен район на Велико Търново, и създаване на комисия към Общинския съвет, която да „разследва” краха на Русенска корабостроителница. Оказа се обаче, че повечето са подкрепили и двата документа единствено и само да не накривят хатъра на вносителите, с пълното разбиране за тяхната неефективност.

  Независимо че на председателски съвет е било решено да се предприема каквото и да било едва след като мине питането в Парламента, внесено от Пенчо Милков от името на БСП дали има някакви предпоставки или действия за промяна на „столицата” на СЦР. Въпреки това д-р Теодора Константинова е дала аргументи как Русе е бил прецакван във времето /с Административната прокуратура/ , например и затова решението на Председателския съвет е било пренебрегнато. Въпреки че и Искрен Веселинов като председател на Комисията за регионално развитие в парламента е проверил и че няма никакво движение или действие в тази посока. Това е показала и проверка на областния управител Искрен Веселинов. Никой не попита откъде се пръкна това твърдение /със сигурност в Търново отдавна се говори за това, че на тях им отива повече да са център на СЦР/.

 Още по голяма толерантност получи и създаването на Комисия, която да разследва краха на Русенско корабостроителница. Вносителят на това предложение, общинският лидер на БСП Пламен Рашев получи „доверие” и оглави тази комисия. Мнозинството от ГЕРБ просто "намазаха ските" на колегата си и ще чакат да чуят какво ще им се докладва. За три месеца комисията ще трябва да проучи какво се е случило в частната икономическа структура и да докладва на сесия.

  Тук песимизмът относно необходимостта от подобно действие бе също всеобхватен, но не попречи всички да гласуват „За”.

  Лицемерие или толерантност? Едни оправдаха вота си с притеснението ако не подкрепят идеята на БСП депутата Крум Зарков, да не бъдат обвинени в нежелание да се помогне на малкото останали вече корабостроители.

  Но почти единодушно старейшините бяха на мнение, че от тази комисия нищо няма да се роди, защото тя е ялова от юридическа гледна точка и че няма как да и бъде разрешено да рови в една частна фирма.

  Повече оптимизъм видя обаче в своя коментар БСП депутатът Пенчо Милков във възможността тази комисия да покаже на работниците, че някой нещо прави за тях.

  Горе- долу и с Декларацията за СЦР се получава нещо подобно.

  Политическа активност пред избирателите с предизвестен край. Тъжно....

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама