Днес е : Вторник, 25 Февруари 2020

И в Две могили харесаха екобрикетите на `Гораинвест`

Публикация 24 Jan, 2018 / akcent.bg

Хората от третата възраст в дом „Мъдрост” и в Дома за инвалиди ще изпитат качествата на дървените брикети, интересът вече е налице

    Снимки: 1,2,3 Авторът

  Представяне на нов продукт за отопление днес бе представен в пенсионерски клуб „Мъдрост”  и пред представители на Дома на инвалида в Две могили.

  Кметът Божидар  Борисов обясни на присъстващите хора от третата възраст за законовите промени, които ЕС налага по отношение на екологията и замърсеността на въздуха в населените места. Освен това използването на новия продукт би облекчило домакинствата и улеснило доставката и използването им.

  До приключване на презентацията от изп. директор на "Гораинвест" Валентин Новаков нито името на фирмата, нито търговското наименование на новия продукт не бяха споменати. След обстойно представяне на дървените брикети и техните предимства бе проявен сериозен интерес за възможността от закупуване на количества за домашно ползване .

  Новият продукт се произвежда от отпадни материали от основната дейност на фирмата, без да се влага кора, която е причина за пушеците при изгарянето на дървата, особено от акация.

 Освен това няма и слепващи вредни вещества, тъй като своеобразните тухлички се получават след обработка с налягане от 300 атмосфери.

  Сред най-задаваните въпроси беше цената, ефективността, откъде може да бъдат закупени.

  В края на срещата присъстващите пожелаха кметът да съдейства за закупуване на определено количество от дървените въглища, след като стана ясно, че те се продават само на едро. Хората съпоставяха цени на дърва и на екобрикети, като след обяснения стана ясно, че и изгарянето на новия продукт оставя малко пепел, а това се оказва и много важно предвид създадената ситуация със затвореното Депо за отпадъци.

   Това е втората презентация на екологичните дървени брикети, след като в навечерието на Нова година Пенскионерски клуб в Русе и социално слаби семейства получиха количества, за да се уверят сами в техните качества.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама