Днес е : Понеделник, 9 Декември 2019

Свършват еврофондовете – зачестяват показните убийства!?

Публикация 18 Jan, 2018 / akcent.bg

Проф. Николай Радулов: Ще има пререзпределяне на зони на влияние

  Тенденцията от Нова година насам сочи засилване на престъпността. МВР вече се стремят да поставят граница на очевидността на престъплението. Постепенно еврофондовете, които задоволяваха бизнесмените, започват да спират, а заради това убийствата за преразпределяне на зони на влияние ще зачестят. Това каза проф. д-р Николай Радулов в студиото на "България сутрин".

Бившият главен секретар на МВР коментира и покушението срещу бизнесмена Юлиян Мирчев - Видрата.

  Припомняме, че Видрата бе прострелян пред блока, в който живее, във Велико Търново на 16 януари - малко след 23 часа. 48-годишният Мирчев бе настанен в болница без опасност за живота. Той е известен сред криминалния контингент на града.

  Според Радулов версиите на МВР за покушението са няколко, а при разследването на такова престъпление полицаите трябва да стигнат дори до 20-30 и после да започнат да ги отсяват. Според него хората, които стоят зад убийиствата, са познати на МВР.

   "Ако питате МВР - те знаят кой е убиецът, но просто го следят. Замисляли ли сте се колко от известните бандити са ктитори на църкви - особено около Благоевград. Престъпниците започват да се замислят - "ами ако има Господ", отбеляза още професорът.

   По думите на журналиста Стефан Ташев - Видрата се е занимавал с лихварство и е ползван за купуване на гласове по време на избори.

   "Ние медиите казваме, че той бил известен сред ъндърграунд средите. Тогава защо не е зад решетките? Винаги, когато някой бива прострелян, веднага излизат някакви минали негови криминални прояви", обяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

   Все пак журналистът е на мнение, че убийствата са показателни за целия преход на България.

   "Много мутри от края на миналия век в момента са станали бизнесмени и все още не са забравили как се разчистват сметки. Затова и престъпленията сякаш рязко се увеличиха", уточни Ташев.

Коментари

Реклама

Реклама