Днес е : Четвъртък, 8 Юни 2023

Пенчо Милков: От 9 на 69 са скочили свободните бройки за лекари в УМБАЛ Канев за три години

Публикация 15 Jan, 2018 / akcent.bg

Народните представители от БСП натискат Общински съвет Русе за създаването на временна анкетна комисия за случая с "Русенска корабостроителница-запад”АД

   “Как и защо предприятие, което е имало поръчки за години напред, изведнъж е запечатано и спира да работи? За пореден път питаме, ще бъде ли публично оповестен собственикът на Русенската корабостроителница?”, заяви на пресконференция, днес, народният представител от Коалиция „БСП за България”, Крум Зарков. „Настояваме за създаване на анкетна комисия в Общински съвет Русе, за случая с корабостроителницата и сме готови да съдействаме с каквото можем за изясняване на причините за състоянието й”, каза още  Зарков.

   Той, заедно с колегите си от Русенски район, Георги Стоилов и Пенчо Милков, направиха обзор на дейността си през изминалата 2017 и обявиха приоритетите си за 2018. Крум Зарков обяви, че с колегите му, напълно се солидаризират с днешните протести на лекари и медицински сестри от общинските болници от десетки градове, под мотото „Спрете унищожаването на общинското здравеопазване” . Той подчерта, че приоритети в работата им през 2018 ще са здравеопазването, образованието и антикорупцията.

                Георги Стоилов , набеляза като свой приоритет, работата по проблемите със замърсяването на земеделски земи и водоизточници, заради нефункциониращи депа за отпадъци. „Десетки случаи в страната, включително и в област Русе, Община Бяла, има на изхърляне на отпадъци на нергламентирани места, поради нефункциониращи депа за такива”, разясни г-н Стоилов.

                „Основен проблем в общинските болници е хронифициращият недостиг на сестри и на лекари”, заяви Пенчо Милков . Имам две питания , касаещи УМБАЛ „Канев” АД и от отговора на министъра става ясно, че от 9 незаети работни места на лекари през 2014, бройката през 2017 вече нараства на 69, което е изключително тревожно, подчерта народният представител.

 .Други въпроси, които е засягал, Милков, през годината, са свързани с река Дунав и почистването на коритото й, канализацията на кварталите „Кулата” и „Долапите”, чистотата на въздуха на Русе и други. При многобройните срещи с жители от цялата област са възниквали и съвсем конкретни въпроси, като например липса на мобилна връзка в определени населени места и други.

  „И през 2018 основен ангажимент ще ми бъдат проблемите, които са в дневния ред на Русе и русенци”, заключи Пенчо Милков.

Коментари

Реклама

Реклама