Днес е : Неделя, 12 Юли 2020

Ален Делон: Ще напусна този свят без да ми е мъчно за него

Публикация 12 Jan, 2018 / akcent.bg

   Ветеранът във френското кино и любим актьор на хиляди Ален Делон изрази остро разочарование и отвращение от днешните времена в откровено интервю за френското списание "Пари мач". 

  "Мразя тези времена, в които живеем, повръща ми се от тях", казва 82-годишният актьор, цитиран от AFP. "Толкова ми се повдига от света, в който живеем, че с удоволствие бих си отишъл от него сега - само искам и кучето ми да дойде с мен", казва звездата, смятан за един от най-красивите мъже в историята на киното. 

  "Има създания, които наистина мразя. Всичко е фалш и само парите имат значение. Няма уважение към дадената дума! По цял ден чуваме за престъпления. Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчно за него", споделя Делон.

  Той признава, че вече не е много баща на децата си, едното от които все още отказва да припознае. 

  "Животът не ми носи кой знае какво. Всичко съм видял, всичко съм изпитал. Но най вече мразя сегашната епоха. Повръща ми се от нея", обяснява екранният идол. 

  "Почти всички си отидоха!", тъгува Делон, който особено тежко понесе загубата на Мирей Дарк, с която споделяше живота си през 70-те години на миналия век.

  Ален Делон живее сам в околностите на Париж с любимата си двегодишна белгийска овчарка Любо. "Ако трябва да си отида преди него, ще помоля ветеринаря да бъдем зедно. Той ще го инжектира така, че да може да умре в ръцете ми. Бих предпочел това, вместо да го оставя да тъжи на гроба ми", казва Делон. 

  Той не изключва обаче възможността да направи място в живота си за правилната жена, с която да сподели последните си дни. Казва, че в момента има около 10 кандидатки, но никоя от тях не е подходящата. Но посочва, че дори би погазил клетвата си никога повече да не се жени, ако наистина се появи такава, която да бъде готова да го придружи до смъртта му. 

  В интервюто актьорът разказва за кариерата си, за трудните отношения със семейството си, за жените, които е обичал и за приятелите, които е изгубил.

  Ален Делон отдавна отрича да е баща на син от Нико - покойна германска попзвезда и муза на Анди Уорхол. Майката на Делон обаче по-късно осинови момчето, правейки го негов полубрат. 

Детството на Делон е белязано с тъга, която той не може да преодолее. В интервюто за списанието той споделя: "Родителите ми са се отървали от мен когато съм бил на 4. Оказах се в приемно семейство като сирак". "И двамата дойдоха обратно при мен когато бях известен. Така, изненадващо, те си спомниха, че имат син", казва той с горчивина. 

Интервюто е направено от Валери Трирвильор - бившата партньорка на президента Франсоа Оланд, която той остави заради актриса. 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама