Татяна Дончева: Борисов, Цацаров и Пеевски са лицето на задкулисие, ръководено от Москва и БКП

Татяна Дончева: Борисов, Цацаров и Пеевски са лицето на задкулисие, ръководено от Москва и БКП
Публикация   24 Дек, 2017   /     akcent.bg   /     1814
   Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски не са задкулисието, те са фигурите, инсталирани на сцената. Задкулисието в България трябва да бъде търсено в Москва и в кръговете около бившата комунистическа партия. Това каза в събота пред телевизия Би Ай Ти лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.
        “Борисов, Цацаров и Пеевски не са задкулисието. Това са фигурите на сцената. И въпреки, че Пеевски не се появява в парламента, той е лице, той е институционално излъчен”, комемтира тя.
        “Задкулисието е Москва и кръговете около бившата комунистическа партия. Когато говорим за задкулисие там трябва да търсим – в старите ръководни фигури истинското задкулисие. Те не са едно цяло, те са различни фигури, имат различни мнения и отношения, но политическият картел у нас се ражда от техния общ произход – от средите на бившата БКП”, смята партийният лидер.
        По думите й тези обвързаности могат да бъдат намерени в двете основни партии - ГЕРБ и БСП.
        “Те в ляво са известни – старите партийни фамилии в ляво заеха сериозни позиции и те са добре наместени около Корнелия Нинова. Като сложите към това децата на по-късните фамилии в лицето на Добреви и други и ще разберете за какво става дума”, обясни тя.
        По думите й в ГЕРБ също има ясно очертани среди, свързани с тодорживковското крило.
        “Бойко Борисов е ясен защо – бил му е охрана, Влади Горанов е свързан с Иван Саздов, който е гуруто на Бойко Борисов; Лили Павлова – внучка на отряда Чавдар, Ивайло Московски – син на бившия заместник на Стефан Нинов в Плевенския окръжен съвет; Цецка Цачева от село Драгана, която пред очите ми стана партиен член в първи курс”, ичреди Дончева.
        По думите й “България има проблем с фашизацията си”. Според нея “това, което се е наблюдавало в ранния фашизъм, когато привидно излъчени държавни органи могат да кажат днес, че искат да вземат собствеността на една група хора, защото това трябва да стане, утре си харесват собствеността на друга група хора – и нея я вземат, се случва и у нас”.
        “Те не ревизират като възглед собствеността върху средствата за производство, което става след Втората Световна война. Те казват – сега вземаме на евреите, после на индустриалците и т. н”, коментира още тя.
        И добави, че опозицията в България не се интересува от тези процеси. “В тази работа, ако забелязвате, Корнелия Нинова не беше искрена”, смята Дончева. “Нима не помните позицията на БСП, когато чрез държавните институции се направи опит да бъде открадната частна собственост в ЕМКО и Дунарит, провъзгласена от конституцията за свещена? И сега нея не я интересува дали с абсолютно превратно използване на институция като КОНПИ държавата може да ви заличи бизнеса и конкуренцията ви да влезе в него”, допълни тя, визирайки запора върху имуществото на издателя на "Икономедия" Иво Прокопиев.
        И докато Корнелия Нинова не се интересува от тези процеси, можем да кажем, че Бойко Борисов ги ръководи, допълни още лидерът на “Движение 21”.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha